Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jan Přeučil: U sklenky vínka jdou texty líp do hlavy!

4. března 2020 | 06:00

Vitalitu by mohl Janu Přeučilovi závidět kdejaký mladík. Jak ale herecká legenda přiznává, za dobrou kondicí prý stojí jeho rituály, které si každodenně dopřává.

Co vám bere energii? Je to práce?

Právě naopak. Má práce mi životní energii dobíjí. Aktivit mám opravdu mnoho, užívám si je a těším se na ně. Je to prosté, má práce je má radost, takže žádné obavy nejsou na místě.

Čemu všemu se aktuálně stíháte věnovat?

S Divadlem Evy Hruškové a Jana Přeučila jezdíme po vlastech českých, moravských a slezských. Máme několik zajímavých titulů, nejsou to jen pohádky, ale i Pověsti české – muzikálové zpracování českých pověstí z dílny renomovaných autorů: Zdeňka Bartáka a Jiřího Chalupy! Na jevišti se odvíjejí příběhy praotce Čecha, kněžny Libuše a silného Bivoje, ale i drama Ctirada a Šárky. Dalším zajímavým projektem jsou Řecké báje. Vždy je naší snahou aktivovat i publikum, chceme vědět, co se jim líbí.

Zpětná vazba je prý pro herce nejvíc…

Ano, chceme, aby diváci s námi představení spoludotvářeli, aby si s námi třeba zazpívali. Vždy je to pro všechny zážitek. Mou velkou láskou je také rozhlas, v něm mám pořad Humoriáda. Vedle toho dělám 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jitka Janoušková
Video se připravuje ...