Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dcera Ivy Kubelkové Natálie (15): Za co utratila peníze z módních přehlídek?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
4. prosince 2019 | 06:00

Iva Kubelková (42) nedávno podpořila svou dceru Natálku (15), která proráží ve světě modelingu. Září jak na přehlídkových molech, tak v kampaních, a přestože Natálie přiznala, že ji to opravdu baví, stále se pilně připravuje na přijímačky na střední školu.

Je to patnáct let od vaší první spolupráce s Dermacolem, to je docela dlouhá doba, a teď dokonce začíná svou kariéru právě tady i vaše dcera – co si o tom myslíte?

I: Jsem nesmírně šťastná, že mohu být patnáct let jejich tváří. U všech značek, které jsem si kdy vybírala ke spolupráci, jsem zohledňovala, jestli jsou české nebo československé. Ráda je podporuji, protože jsem velmi hrdá Češka. Mám tedy výjimečný pocit z toho, že naše spolupráce trvá již patnáct let a že si pro mě stále vymýšlejí nové a nové kampaně. Snadno pak mohu ženám doporučovat výrobky, které jsou kvalitní, mají svou historii a svůj příběh.

A na to, že spolupracuje i vaše dcera, se díváte jak?

I: To byl nápad paní ředitelky a ona se dá jen málokdy odmítnout, má své kouzlo. Když přišla s nápadem, aby Natálka nafotila kampaň na lesky na rty, tak to pro patnáctiletou dívku je nabídka, která se asi odmítnout nedá.

Co si o tom myslíš ty?

N: Já si to moc užívám, strašně se těším, až kampaň vyjde. Nemám vůbec slov, hrozně mě to baví a myslím si, že je to skvělá značka.

Kdy jsi poprvé začala brát mamce líčidla?

N: To jsem byla ještě hodně malá.

I: Obě holky už od malinka měly tendenci mi chodit do šminek a já jsem doma zřídila speciální šuplík, kam se mohlo. Začala s tím děvčata dost brzo, ale myslím si, že to u holek není nic překvapivého. Se ségrou si s tím hodně vyhrály.

Líčíte se se sestrou navzájem a už takhle krásně, jako to máte dneska od profesionálek?

N: Samozřejmě že se doma líčíme, je to zábava, děláme na sobě různé pokusy s líčidly a musím říct, že se nám to většinou docela povede.

Dneska je tu s námi také žena, která jako jediná Češka vylezla na druhou nejvyšší horu světa. Nechtěla byste, aby Natálka dělala raději něco takového než modeling?

I: Aby absolvoval člověk takhle životu nebezpečnou věc, aby vylezl na K2, musí mít někde hluboko v srdci zvláštní touhu a lásku k vysokým horám. Pokud to tam někdo má, vždycky se to projeví a těžko tomu odolává, ale jsem si téměř jistá, že já to tam nemám a Natálka také ne. Hory sice miluje a už se těší, až konečně nasněží a ona si vezme snowboard, ale na K2 bych to neviděla.

Co tedy vedle modelingu a snowboardingu ráda děláš?

N: Jsem rodinný a komunikativní typ, takže mě baví trávit čas s lidmi, které mám ráda a kteří mě naplňují a mají pro mě v životě smysl. Jinak asi šest let zpívám, takže tomu se věnuji tak nějak bokem a to je asi vše. Modeling je pro mě hlavní, to je hvězda!

Vy také zpíváte, Ivo, nemá i vaše mladší dcera náhodou podobné nadání? Že byste daly dohromady rodinnou hudební skupinu?

I: Karolínka podědila talent po tatínkovi a je obrovsky výtvarně nadaná, všichni ji doma obdivujeme, jaké vytváří obrazy a sochy. Je tedy zaměřena trochu jiným směrem a myslím si, že u Natálky je zpěv také spíš okrajová záležitost. My se teď hlavně připravujeme na přijímačky na střední školu, jsme v intenzivní fázi. Chtěla by se věnovat jazykům, tak uvidíme, kam ji vítr zavane.

Modeling tedy není nejdůležitější, škola je přece jen na prvním místě?

N: Přesně tak, připravuji se na přijímačky každý den. Pokud mám čas a nic do toho nevleze. Jsme opravdu důsledné, dělám si poznámky, abych opravdu byla připravena a dala do toho maximum.

Takže učení tě baví?

N: To úplně říct nedokážu, ale říkám si, že do toho musím dát všechno. Kdyby se to náhodou nepovedlo, tak budu vědět, že jsem to neodbyla, a asi to tím pádem nemá být. Nejsem studijní typ, ale je mi jasné, že už při přijímačkách poznám, jak je ta škola náročná a jestli ji zvládnu. Doufám, že se to podaří.

A co kluci?

N: Nic, absolutně nic. Nehledám a jsem spokojená.

Blíží se Vánoce. Jak je hodláte strávit – klasicky v Čechách?

I: My rádi trávíme Vánoce v Čechách a v kruhu rodinném. Moc si to užíváme, protože si spolu můžeme užít dny volna, kdy nemusíme do práce a děti do školy. Máme rádi vánoční atmosféru i tradice. Jak děti rostou, Vánoce prožíváme jinak, není to jen o dárcích, ale snažíme se, aby to bylo o samotné myšlence Vánoc a o tom, být spolu a připomenout si důležité momenty, kvůli kterým Vánoce jsou.

Pomáháš mamce při vánočním vaření?

N: Letos o Vánocích to rozhodně plánuji, protože se chci naučit vařit, takže budu pomáhat a sledovat, jak se co dělá.

Na co se o Vánocích nejvíc těšíš?

N: Nikdy mi nešlo tak o dárky jako o atmosféru. Nejsem žádný Grinch, naopak miluji Vánoce a to, jak se sejde celá rodina.

Dárky už máte připravené?

I: Dárky samozřejmě nemáme, něco ano, ale málo.

N: Já už mám dárky trošku zařízené, nakoupila jsem, ale ještě něco mám pořád v plánu.

I: To je totiž úžasná věc, strašně mě potěšilo, že Natálka, jak teď byla na několika módních přehlídkách, tak za ně samozřejmě dostala honorář a z většiny peněz nakoupila vánoční dárky pro celou rodinu.

 

Video se připravuje ...