Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Lucie Bílá: Dělat radost příteli je hezké. On mi ji dělá pořád

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
12. prosince 2018 | 06:00

Pokud je žena spokojená nebo zamilovaná, bude krásná v každém věku, o tom je přesvědčená i zpěvačka Lucie Bílá (52). Ta prožívá nyní hezké období po boku svého mladšího přítele. Na Vánoce přiletí na návštěvu také Luciin syn, který teď žije ve Francii, takže se má na co těšit.

Na obálce nového časopisu Yesmag je napsáno, že krása není záležitostí věku. Co si o tom myslíte?
To byste měla vidět, kolik nádherných dam chodí na mé koncerty, a když mi pak řeknou, že je jim pětaosmdesát, tak mi spadne brada. Opravdu to není o věku.

Co tedy nejvíc funguje?
To je přece jasné, krása vyzařuje zevnitř, žena musí být především spokojená. Ať už se k té spokojenosti dostanete jakkoli. Může to být tím, že máte lásku, nebo si zajdete do salonu, kde si necháte na sobě něco maličko upravit. Já si tam chodím na vlasy a zatím nechávám život, aby kreslil do mého obličeje. Všechny ty vrásky, které vidím v zrcadle, mám ráda, protože jsou v nich všechny moje slzy a smích, kterého mám docela hodně, především teď.

Vy jste kmotrou časopisu. Čeho nejzajímavějšího jste se kdy stala kmotrou?
Byla jsem mnohokrát kmotrou. Shodou okolností jsem také kmotrou dětí Simonky Krainové, čehož si nesmírně vážím, protože to jsou zlatíčka. Těch kmotřenek a kmotřenců mám ovšem víc. Toho si asi vážím nejvíc, že mám pár takových dětí, pro které mohu něco udělat, kdyby náhodou bylo zle. Jsem připravená se postarat!

Jak často se s dětmi vídáte a co všechno pro ně už teď děláte?
Je to těžké, protože mezi kmotřenkami mám holčičku, která žije v Chorvatsku, kam se odstěhovala s rodiči, takže tam není tak snadné se vídat. Občas jsem tak zaneprázdněná, že je těžké vychytat to tak, abych se mohla se všemi vídat. Mně by stačilo, aby děti věděly, že jsem, a že kdyby měly jakékoli trápení, tak mi mají zavolat. Ta nejstarší kmotřenka, které je šestnáct let, ta už na to přišla a ví, že mi musí volat a musí se hlásit. A taky to dělá. Třeba na to přijdou i ty, které jsou ještě malé. Není to role vůbec jednoduchá!

Za chvilku budou Vánoce, jak se na ně připravujete?
U nás v Otvovicích jsme rozsvítili strom, a tím pádem i náš dům, protože ten stojí přímo za stromem, tak, aby to vypadalo pěkně. Dárky už mám docela vychytané. Pro některé je to jednodušší, třeba pro syna, ale s tatínkem je to složitější, ten pořád říká, že už všechno má, toho si rozmazluji celý rok. Hlavně se těším na vánoční turné, to jsou úplně jiné koncerty, jsou tak bílé a voňavé! Začala jsem v Bratislavě a mám takové přání, abych ten velký koncert, který jsem tam s týmem udělala, mohla přivézt i do Čech, protože to se mi letos nepovedlo. Použila jsem tam techniku 3D, a dokonce i hologram. Zazpívala jsem si sama se sebou.

Voní u vás doma cukroví, stíháte péct?
Lidé mají mnohdy zkreslenou představu. Když každý den hraji a zpívám, volno mám jen na Štědrý den a na Štěpána a potom už jsem zase v divadle, nemůžu stihnout nic víc. Naštěstí mám úžasné kamarádky, které se o mě vždycky postarají, protože vědí, jak jsem zaneprázdněná. Ty mě zásobují vánočním cukrovím a vánočkami. Snažím se, ale tím, že má charitativní činnost je dělat andělíčky a prodávat je potom na koncertech, tak ještě musím přidat. Teď budu kupovat už dvanáctý invalidní vozík, takže si musím máknout. Cukroví už prostě nedám, dárky nakoupím, ale už nemám ani čas je zabalit!

Jaký vánoční dárek vás kdy nejvíc nadchl?
Jsem hrozně posedlá svým zaměstnáním, takže tím nejlepším dárkem byl teď koncert na Slovensku. Když si představíte, že zpěvačka zpívá na jevišti, a najednou se rozplyne a lidi v hale začnou křičet nadšením, tak to byl velký zážitek. Ještě teď z toho mám husí kůži.

Jak plánujete své rodinné Vánoce?
Rozsvíceno už máme, na mně je vánoční stůl, to si ráda přichystám, protože tam jsou všichni mí andělé a motýli, které háčkuji. Budeme s tatínkem, se synem, který přijede z Francie, kde teď žije, tak doufám, že přijede co nejdřív. Musí být také pohádka, aspoň dvakrát chci vidět Popelku.

Pro přítele už máte dárky, nebo vám to taky dělá problémy?
To vůbec nedělá problémy, tam to mám vychytané. Už je mám, ale doufám, že se nebudete zlobit, když vám neřeknu, co to je. Jemu dělat radost je moc hezké, on mi ji dělá pořád.

 

Video se připravuje ...