Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenistka Barbora Strýcová: Státní vyznamenání bych nepřijala

Video se připravuje ...
Prostor X: Rozhovor s Barborou Strýcovou
VIDEO: Prostor X
6. listopadu 2018 | 12:00

Barbora Strýcová (32) se za své emoce na kurtu nestydí. Sprostá slova používá jako uvolnění a agresivita je pro ni motor. Také proto kritizovala svou kolegyni Serenu Williams za nezvládnuté finále US Open. Vysloužila si za to od veřejnosti nejen urážky, ale také výhrůžky smrtí. Jak se vyrovnává s pozorností médií, které si kvůli svému soukromému životu v poslední době užila víc než dost? A proč by nepřijala státní vyznamenání? To vše prozradila v rozhovoru s Čestmírem Strakatým pro web reflex.cz.

Česká šampionka trvá na tom, že v tenise sexismus není. Proti Sereně Williams podle ní byly i další hráčky, ale nebyly schopné to říct nahlas. Strýcová nevnímá sexismus ani v Česku. Tvrdí, že chce sama něco dokázat a být na sebe pyšná, soupeřku porazit a neremizovat.

Současně říká, že jsou pro ni čím dál těžší cestování a zvládání stresu. Ten na sebe nakládá sama, na kurtě chce třeba příliš vyhrát a pak se nesoustředí na to, na co má. Přiznává, že někdy bojuje se soupeřkou, sama se sebou a s věcmi, které má v hlavě. Taky vnímá hranice a limity svého těla. Končit se ale ještě ani zdaleka nechystá.

I když se nerada vyjadřuje k politice, názor má jasný. Vyznamenání od prezidenta Zemana by odmítla, za jiný postoj ale nikoho kritizovat nechce. Sportovci by se podle ní měli věnovat sportu a neměli by nutit ostatním své názory.

Co jí vadí na mediální pozornosti a jak se s tím, že je její soukromý život věcí veřejnou, vyrovnává? Podívejte se na video.

Na další díly pořadu Prostor X se podívejte ZDE >>>

Autor: Čestmír Strakatý
Video se připravuje ...