Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dara Rolins: Nemám strach, že budu sama

6. srpna 2018 | 06:00

Na fotkách vypadá skvěle, ale ve skutečnosti snad ještě líp. Je divoká, má to v hlavě srovnané a působí trochu jako perpetuum mobile. Nechápu, jak to všechno stíhá. Někdo se po rozchodu vzpamatovává i několik let, než nabere síly, Dara Rolins (45) ani nezpomalila.

 

Když se podíváte sama na sebe ve dvaceti a dnes, v čem vidíte největší rozdíl?
V obličeji mi přibyly vrásky, potřebuji více času pro sebe a naučila jsem se dokonale odlišovat důležité od nedůležitého. Není to fráze, čas je prostě drahá komodita. Ty nejvzácnější okamžiky prožívám rozhodně po boku své dcery.

Jste hodně aktivní, máte na ni čas?
Na konci léta nás čeká ještě jedna společná dovolená. Jen moje desetiletá láska a já. Užít si výhradně a jen jedna druhou se nám celé léto nepovedlo. Bylo nám veselo, ale vždy u toho bylo i pár dalších lidí. Tenhle čas chceme prožít jen my dvě spolu. Je to naše tradice.

Řešíte stárnutí? V pětačtyřiceti je to dost normální.
Vůbec ne. Neříkám, že nestárnu, ale prokazatelně mám mladého ducha. Občas to vypadá, že se to k ženě mého věku ani nehodí, ale nemůžu si pomoct. Jsem pořád v pohybu a mám i teď chuť dělat věci, které jsem dělala před Laurou. Myslím všechny ty legrácky a holčičí aktivity. Ano, a určitě na tom bude mít podíl jak tahle hravá profese, tak moje mladší tanečnice, které mě obklopují. Jsou to moudré, inspirativní a moc talentované ženy. Každá z nich má vysokou školu, skvělou práci a tanec je jejich koníčkem. Jen jednu z nich, naši choreografku, tanec živí. Otevřela si v Bratislavě úspěšnou taneční školu.

Působíte vyrovnaně. Je něco, co byste řekla svému mladšímu já, aby se vám líp žilo?
Neztrácej čas, energii a pozornost s nepodstatnými věcmi a lidmi. Problém rozlišit jedno od druhého nás naučí právě ty zkušenosti a momenty, kdy na ně narazíme a pozornost i energii jim věnujeme.

Teď jste řešila podstatnou věc, rozchod s partnerem Patrikem Vrbovským (Rytmus). Před lety podobná mediální smršť proběhla i během rozvodu s Matějem Homolou. Jak s nimi vycházíte?
V míru. Matěj, na rozdíl od Patrika, bude do mého života patřit díky Lole celý život. Jako muž-táta je proto pro mne, nebo spíš pro nás, nepostradatelný. A v této roli si vede opravdu skvěle.

Umíte si představit, že budete nějakou dobu sama, nebo potřebujete mít vedle sebe partnera?
Sama nejsem, a ani dost dobře nikdy nebudu. Jsem pořád v kolotoči dění a hlavně mám po boku Lolu. A pokud jde o muže, taky v tom nevidím žádný problém.

Co od svého budoucího partnera očekáváte?
Pozornost, humor, velkorysost, empatii, lásku, životní moudrost, zkušenost… v neposlední řadě taky určitou noblesu a cit pro věc. Taková „kinderstube“ je k nezaplacení. A pokud jde o fyziognomii, mám ráda chlapy, na kterých je vidět, že nesedí celý den na gauči, za počítačem nebo v hospodě.

 

Celý rozhovor s Darou Rolins si můžete přečíst v novém čísle tištěného Blesku pro ženy:

Autor: archiv

Autor: MAJ
Video se připravuje ...