Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hana Mašlíková Reinders se snaží přibrat, po porodu hrozně zhubla a je z ní mumie

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
8. března 2018 | 06:00

Moderátorka Snídaně s Novou Hanka Mašlíková Reinders (35) se objevila na výstavě Mumie světa a vtipkovala, že její problémy s váhou po porodu z ní udělaly mumii, a tak se nediví, že ji pozvali. Necpe se knedlíky, ale pravidelně jí krabičkovou stravu. O druhém dítěti zatím neuvažuje, nechce být stará matka!

Hanko, my jsme se dlouho neviděly, mezitím ses vdala, máš dítě – jaké to je?
To jsme se dlouho neviděly! Je to úžasné, myslím, že o tom každá žena sní. Mám skvělého manžela, domeček a založili jsme rodinu. Jsem moc šťastná a teprve teď chápu smysl života. Nejsou to večírky, kabelky, milenci, je to spořádaný, spokojený život. Pro někoho možná usedlé, ale já jsem v tom našla štěstí.

Máte doma syna, takže je to pro tebe chlapská přesilovka. Nechceš ještě holčičku?
Vzhledem k tomu, že je syn Lev, tak si myslím, že to bude velká osobnost, a když se spojí s Andrého osobností a mou, tak nám to všechno vrátí, jak říkávala moje maminka. Zatím je mu půl roku, je úžasný a mám strach, že to druhé bude zlobit, když to první je úplně v pohodě. Já si už v pětatřiceti připadám na druhé dítě stará. Chtěla bych mezi nimi mít odstup, ale pak bych si připadala opravdu staře, už bych byla taková umrněná matka a třeba bych tomu dítěti ani nerozuměla.

Mám kolem sebe ženy, které to, co říkáš, vyvrací, takže si to možná ještě rozmyslíš, ale jak je možné, že jsi jako lunt půl roku po porodu?
Já to mám obráceně, začala jsem strašně hubnout. Vypadala jsem jako mumie a ztratila všechny svaly, které jsem ze sportu měla. Teď tvrdě makám na tom, abych to vrátila zpátky.

Jak na to jdeš, jíš hodně knedlíků?
Dala jsem se na krabičkovou stravu. Manžel je celý den v práci a já bych si sama nevařila. Tak mám pět vyvážených jídel denně a to je podle mě ta jediná cesta. Až budu malému vařit, tak budu vařit i sobě, ale teď ten čas věnuji jemu. Někdo to může nazývat leností, já to mám takhle hozené.

Jak daleko musíš dojíždět?
Jsme u Kladna a na Novu to mám asi pětadvacet minut, do centra asi čtyřicet minut, když je doprava dobrá. Úplně mi to takhle vyhovuje.

Táta funguje dobře, přebaluje a tak vůbec?
Možná teď naštvu všechny ženy, u kterých to doma takhle nefunguje. A mně je líto, že to není pravidlem. Mám skvělého muže, který je výborný táta a zvládá úplně všechno. Vykoupe, přebalí, nakrmí, a když vidí, že jsem utahaná a malý má zlé sny, tak sám řekne: „Spi, dneska vstávám já.“ Není mnoho mužů, kteří by to udělali s tím, že jdou druhý den do práce, a on je v práci pořád. Před celým národem mu tímto děkuju.

Máte funkční prarodiče?
Moje mamka s taťkou si to moc užívají, vnoučky od bratrů mají už odrostlé, takže si užívají, že mají zase mímo. Maminka mi dokonce řekla, ať si uděláme jiné, že tohle si nechá.

Co ty na to?
Nedám jí ho, ale vím, že je tam Andreásek ve skvělých rukou, učí ho básničky, tatínek občas sprosté. Pokud náš syn řekne místo "máma táta" poprvé "hovno", tak je to díky mému taťkovi. Snad se to nestane!

Kdo je u vás ten přísný rodič?
Máme to oba stejně, jsme v tom oba stejní. Nechci na něj křičet a být hysterická matka, ale už mu od malička dáváme jasně najevo, kde jsou hranice. Načítám knížky, ale vím, že na to, jak správně vychovávat dítě, není brožura a matkami se nerodíme, ale stáváme. Učím se každý den a učím se hlavně od něj.

Myslíš, že bys byla jiná matka, kdybys byla ještě mladší?
Nevím, byla jsem ještě – podle mě – tak tři roky nazpátek děsné tele, jsem ráda, že jsem si počkala na toho správného chlapa a dítě. Kdybych začala už ve třiceti, tak bych se nebála ještě jednoho, ale chtěla jsem pracovat, chlapi k tomu nebyli, ale já jsem ráda, že jedno dítě mám!

Video se připravuje ...