Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kateřina Neumannová: Dcera od hraček přešla rovnou ke sportovní kariéře

Video se připravuje ...
VIDEO: Ladislav Novák/BPŽ
6. ledna 2017 | 06:00

Nejslavnější česká běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová (43) má doma už velkou slečnu. Dceři Lucii je třináct let a panenky vyměnila za tenisovou raketu. Není divu, když má doma takový velký vzor, že se vydala ve sportovních stopách své maminky.

Kateřinu Neumannovou jsme potkali při odhalování obří sochy Martiny Navrátilové. Socha je z lega. Martina je velká tenisová legenda, stejně jako je Kateřina lyžařská legenda.

„Je hezké dětem připomínat velké chvíle českého sportu. Děti v první řadě oceňují ty stavebnice, ale přitom se dozvědí víc o historii, v tomhle konkrétním případě sportovní. Přijde mi to jako hezký nápad, ale asi netoužím po tom, mít svou vlastní podobiznu z lega,“ svěřila se někdejší sportovkyně.

Dcera Lucie si už s kostičkami stavebnic nehraje. „Lucka si teď hraje s tenisovou raketou. Přeskočila z hraček rovnou do sportovní kariéry. Je jí teprve třináct let, když si hraje, tak jsou tam samozřejmě telefony a podobně, ale myslím si, že už teď je její cesta nasměrovaná někam jinam.“

Olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích Kateřina Neumannová dnes pracuje na ministerstvu obrany jako referentka, má na starost koncepci armádního sportu a reprezentace.

Video se připravuje ...