Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Superštíhlá Vendula Pizingerová prozradila svou dietu a cvičební plán

27. listopadu 2016 | 06:00

Ředitelka Kapky naděje Vendula Pizingerová (44) je jako prouteček. Právě se vrátila z výletu na Madeiru, kde byla se svým manželem. Na dovolených se rozhodně na pláži neválí, šplhají spolu po horách a fotí. Jak se ještě udržuje s mladším mužem v kondici a jaká dieta jí pomohla k snové figuře?

Všimla jsem si, že jste se akorát vrátila s manželem z dovolené na Madeiře, je to tak?
No dovolená, byly to jen tři dny. My kolikrát stihneme během krátké chvilky procestovat hrozný kus. Šplhali jsme po horách, ale mě se teď už nějakou dobu drželo nachlazení, kterého jsem se nemohla zbavit, a musím říct, že na fyzičce a na plicích to bylo znát.

To máte vždycky takhle aktivní dovolené?
Ano, akorát v září jsme byli v Portugalsku a to bylo trochu lážo plážo, to jsme se dostali i k moři, ale jinak je to takhle aktivní. Akorát jsem chtěla doma navrhnout, že bychom se mohli příště trochu někde fláknout.

Nejde si nevšimnout, že jste snad ještě zhubla, jste jako proutek. To je tím, jak vás manžel honí po horách?
Kdepak, cvičím a držím docela striktně zdravou stravu. Teď jsem tedy měsíc nebyla zdravotně v kondici, takže jsem trochu ve cvičení polevila a představte si, byla jsem z toho nervózní. Vůbec nechápu, nikdy bych nevěřila, že já budu nervózní, když si nepůjdu zacvičit. To jsou pro mě taková životní překvapení. Jsem chycená, ale lepší závislost na cvičení, než kdybych třeba kouřila.

Video se připravuje ...
S čím si celebrity hrály jako malé a co je láká k hrátkám dnes? • VIDEO: Adriana Krátká

Když jste fit, tak jak často cvičíte?
Třikrát čtyřikrát maximálně. Střídám posilování a kardio. Chodím k Pavle Kladivové, což je naše česká vzpěračka, jediná holka, která se dostala na mistrovství světa a vyhrála. Za tu dobu, co spolu cvičíme, jsme se skamarádily, takže je to hrozně příjemný.

Neunavuje vás to cvičení? Já teď trénuju na Jizerskou 50 a chce se mi pořád spát.
Já tolik neběhám, mám takový okruh, jsou to necelé čtyři kilometry a už po chvíli přemýšlím, že bych zastavila, je to v hlavě a já to nedávám. Nakonec to doběhnu, ale s vypětím všech sil. Běhání není můj sport. Jednou jsem si šla s kamarádkou, která běhá běžně deset kilometrů, zaběhat, bylo to v Maroku. Bylo asi padesát stupňů, ona se mě snažila povzbudit, že držím dobré tempo, jenže ona u toho ještě skákala na patníky a já jsem si myslela, že si na cestu zpátky snad zavolám taxík! Mám doma knížku, teď nevím, jak se to jmenuje, je to román a popisuje to, že když začne ženská běhat, tak se do dvou let rozvede. Má to co dělat s tím, jak si při tom běhu člověk třídí myšlenky.

Takže nechcete ohrožovat své manželství?
Já si třídím myšlenky pořád, na to nepotřebuju běhat a o své manželství nemám strach. Já si raději doma sednu na veslo a dvacet minut vesluju. Nevím, proč mi veslování zrovna přijde lepší než běh, asi proto, že u toho sedím.

Mluvila jste o své striktní stravě. Jak vypadá váš jídelníček?
Vyloučila jsem sacharidy. Teď si dám občas žitný chleba nebo rýži, ale to jsou jiné sacharidy, než kdybych se cpala čokoládou. Nikdy jsem nebyla na sladké, ale jak vidím dort, tak na něj mám najednou hroznou chuť. Jak to ta hlava nějak ví, že nemůže, tak to chce. Největší můj odvaz teď je, že si do kávy bez kofeinu dám čtvereček sedmdesátiprocentní hořké čokolády.

Víte, o kolik jste zhubla?
Teď už dlouho nic, rostou mi svaly a ty váží víc. Myslím si, že to nepřeháním, abych tady začala zvedat baráky nad hlavu, tak to asi ne... Ono to v některých případech v tomhle věku a s mladším partnerem vypadá pošetile, což si může někdo říct. Z nějaké části to může být závist. Když jsem začala žít s manželem, tak kolem mě chodili lidi a říkali mi: „Užij si to, dokud to je.“ Teď mi zase všichni říkají: „Už bys neměla tolik hubnout a cvičit, abys nebyla unavená.“ To mi přijde nejvíc vtipné. Já přece sama vím, kdy jsem a nejsem unavená. Mám dny, kdy nejsem ani schopná doma vyndat myčku, to má ale asi každý.

Jak řešíte nákupy dárků?

Jako každý rok, zase nevím, co koupím. Manžel vždycky říká, že zase budou papírové dárky – to je, když někam jedeme. Kuba chce samozřejmě samou elektroniku, což má samozřejmě smůlu.

Ježíškovi už nepíše?
Je mu dvanáct, ten by potřeboval spíš něco na potlačení puberty!

Jak probíhají u vás Vánoce?
My jsme na Vánoce byli vždycky pryč, jeden rok na Zélandu, pak v Thajsku a letos budeme po dlouhé době na Vánoce doma, tak se moc těším. Vařit budu asi tradiční řízek a salát a doufám, že z toho nedostanu žlučníkový záchvat. Teď jsem tady snědla pět hranolků, a už to cítím. Člověk si celý rok čistí tělo, aby si ho na Vánoce mohl salátem a řízkem trochu zaneřádit. Já se řídím dietou Whole 30, kde jsou samozřejmě věci, kterými se dají nahradit ty „špatné“ potraviny, a je to opravdu dobré.

Jak si budete Vánoce užívat?
Doufám, že bude sníh a že nám zamrzne rybník, který máme pod domem, takže si můžeme jít zabruslit, budeme chodit na procházky se psy. Oba s manželem fotíme, on tedy na úplně jiné úrovni než já, dokáže si udělat totiž i tu postprodukci v počítači.

A to jste začala s ním?
Ano, ale on taky až se mnou. Teď už má foťák i Kuba a chodí na fotografický kroužek ve škole. Baví nás to celou rodinu! Josef má fotky na svém Instagramu, fotí nádherně přírodu. Lidi u mě zajímají nejvíc selfíčka, ta mají vždycky hrozně moc lajků, ale když tam dám nějakou svou uměleckou, tak tolik ohlasů nemá. Je to trochu demotivační, ale mě to baví, takže se nenechám odradit.

Krásné, jak se navzájem motivujete. Co ještě vám dal váš manžel?
Sebeúctu.

 

Video se připravuje ...