Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sex s ex: Je milování s bývalým opravdu dobrý nápad?

  • 4. listopadu 2016 | 06:00

    Rozešli jste se a konec. Jenže za nějakou dobu máte pocit, že pomilovat se s bývalým partnerem je vlastně docela dobrý nápad. Klidně i víckrát, když na to přijde. Není to ale cesta do citového pekla?

  • Výhody sexu s bývalým partnerem

    Autor: Shutterstock.com

    Výhody jsou zřejmé. S bývalým partnerem si v sexu rozumíme, víme, co čekat a jak si sex užít. Pro někoho může být výhodou i chuť zakázaného ovoce. V každém případě je to většinou hodně vzrušující, spontánní a živočišné.

  • Nevýhody sexu s bývalým partnerem

    Autor: Shutterstock.com

    Nevýhodou bývá nejen to, že sex s bývalým může brzdit člověka v navázání nového partnerského vztahu, ale především to, že jeden nebo druhý utrpí citové zranění. Je totiž obvyklé, že jeden z páru je do svého bývalého stále zamilovaný, zatímco druhému jde o vzrušení a sex.

  • Kdy je to dobrý nápad?

    Autor: shutterstock

    Za předpokladu, že to těší oba partnery a oba mají od milování stejná očekávání. Oba například chtějí, aby šlo jen o sex, a víc už od milování neočekávají. Nebo oba touží se k sobě znovu vrátit. Pak může být milování s bývalým partnerem dobrý nápad.

  • Udělejte si jasno

    Autor: shutterstock

    Pokud skončíte se svým ex v posteli neplánovaně, asi nebudete mít moc času na rozmyšlenou, ale jestli chcete v příležitostných schůzkách pokračovat, uvědomte si, co chcete a jestli za chutí pomilovat se nestojí skrytá touha získat ho zpátky.

  • Zapomeňte na minulost

    Autor: shutterstock

    Tohle je hodně těžké, ale nedá se nic dělat. Pokud si nechcete komplikovat život, zapomeňte na společné zážitky. Jako by nikdy nebyly. Ve chvíli, kdy začnete vytahovat vzpomínky, riskujete, že se zamotáte do citů.

  • Po sexu rovnou domů

    Autor: shutterstock

    Pokud má jít opravdu jen o sex, musíte zapomenout na drobná romantická gesta. Milostné esemeskování, připravování snídaně do postele a usínání v objetí vám v nezávazném vztahu rozhodně nepomohou.

  • Žádné výčitky

    Autor: shutterstock

    Pokud jste se tak rozhodla a stalo se, užijte si to a nelitujte. Jestliže ale budete mít po každém setkání výčitky svědomí, raději to nedělejte. Sex s ex má být pro radost, ne pro to, aby vás trápil.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.