Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vanda Hybnerová: Neteskním po tom, co bylo. Chystám se cestovat!

14. března 2016 | 06:00

Právě teď ji můžete vídat v seriálech Ulice a Přístav a sklízí ovace za výkon v kritiky opěvovaném snímku Rodinný film. „Letos nastal rok Ohnivé Opice a já jsem ve stejném znamení, tak doufám, že mám před sebou spoustu krásných pracovních nabídek,“ těší se. „I když přiznávám, že se snažím práci trošku eliminovat, abych si mohla jen tak zajít pokecat do kavárny a pozorovat cvrkot kolem. Aby to bylo spontánní a nemusela jsem si v diáři naplánovat volné okno. Po tom se mi stýská.“

Jiná herečka by po krachu dvacetiletého manželství a s blížící se padesátkou možná házela flintu do žita, ale Vanda Hybnerová (47) jde z role do role a učí se užívat si nového života. 

Video se připravuje ...
Archivní video s Vandou Hybnerovou těsně po rozchodu s Rašilovem • VIDEO: Jan Jedlička, Makéta Reinischová

Jste teď v jednom ze zlomových momentů života ženy. Dcery jsou dospělé a opouštějí hnízdo. Jak to zvládáte?

Docela dobře, ale samozřejmě jsou momenty, kdy se mi stýská po klasickém rodinném životě, když jsem dělala dcerkám ráno svačinu a vozila je do školy. Navíc každá žije úplně někde jinde, jedna dokonce studuje mimo republiku, takže se s nimi vídám sporadicky. Ale je to přirozené a už jsem si svým způsobem zvykla. Rozhodně nesedím doma se svěšenýma rukama a neteskním po tom, co bylo. Snažím se žít přítomností nebo nejbližší budoucností a naštěstí mám pořád spoustu plánů.

Prozradíte jaké?

Rozhodně chci cestovat, takže ve svém nabitém a chaotickém diáři pořád hledám volné termíny, abych mohla někam vypadnout. Je spousta míst, která jsem ještě nestihla navštívit. Chtěla bych si udělat přehled o zeměkouli na vlastní oči. 

Vanda Hybnerová v inscenaci Studia ALTA Uhozené květinou
Autor: Vojta Brtnický

Máte vystudovanou pantomimu a nedávno jste se zase vrátila k pohybovému divadlu. Stýskalo se vám?

Nesmírně. Ve Studiu ALTA jsem v posledních třech sezonách našla zase svůj divadelní náboj. Můžu si opět realizovat sny a udržovat se v kondici. Uvidíme, co všechno mi ještě tělo dovolí. Třeba moje kolegyně, tanečnice Terezka, o sobě v pětatřiceti prohlašuje, že je stará, má všechno za sebou a už nikdy v životě nebude moct tančit. Mně se to krásně poslouchá, protože je o dvanáct let mladší, a navíc skvělá tanečnice, které se jen snažím sekundovat.

Video se připravuje ...
Vanda Hybnerová v ukázce ze seriálu Ulice • VIDEO: Nova TV

Vaše profese vůbec klade důraz na to, být stále mladá. Cítíte na sobě nějaký tlak?

Tím netrpím. Vlastně honěním se za formálním mládím do jisté míry opovrhuji. Podle mě člověk vypadá mladě, když se tak cítí, ne kvůli práci plastických chirurgů. 

Celý rozhovor a ještě mnohem víc najdete v novém čísle tištěného Blesku pro ženy.

BLZ_16_11
Autor: archiv Bpž

Autor: Brigita Zemen
Video se připravuje ...