Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojatý Jan Hrušínský: Vzal jsem si kravatu, protože setkání s tátou považuji za vzácné

Video se připravuje ...
Jan Hrušínský přebíral minci s podobiznou svého otce
VIDEO: Adriana Krátká
13. března 2016 | 06:00

V rámci tiskové konference, kde se odtajnili program a hosté dalšího ročníku filmového Febiofestu, se stala ještě jedna vzácná událost. Herec Jan Hrušínský se setkal se svým otcem Rudolfem. Alespoň přeneseně – když přebíral pamětní medaili, na které je otcův portrét.

 

„Pro mě je tohle skvělá chvíle, vidíte, že jsem si vzal kravatu, protože setkání se svým otcem považuji za vzácné. Chtěl bych říct, že je skvělé, že i po dvaadvaceti letech, kdy mezi námi můj otec není, tu ještě pořád je. A to nejen v myslích a srdcích jeho nejbližších, ale také těch, kteří ho znali jen jako herce. Je tu s námi prostřednictvím více než stovky filmů, které natočil. Ty nejen obstojí v konkurenci dnešní naší kinematografie, ale mnohé z nich i zrají jako víno a jsou čím dál tím lepší,“ prohlásil Jan Hrušínský.

Rudolf Hrušinský se synem Janem.
Autor: Daniel Černovský

 

Svěřil se také, že si myslí, že by měl jeho tatínek z pocty – podobizny na medaili – radost. Jen je podle něj škoda, že se toho sám nedožil.

 

Co se samotného Febiofestu týče, začíná sedmnáctého března a končí dvacátého pátého března. Během těchto dnů je připravena bohatá nabídka velmi kvalitních filmů a doprovodných programů. Jan Hrušínský se nechal slyšet, že do kina chodí velmi rád, ale bohužel se do něj kvůli vysokému pracovnímu vytížení dostane jen velmi zřídka.

Video se připravuje ...