Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zorka Hejdová nám svěřila své plány: Nejdřív pes, pak dlouho nic, a pak teprve dítě

3. října 2015 | 06:00

Moderátorka rádia Evropa 2 Zorka Hejdová se nám přiznala, že přestože se s manželem "uhnízdila" v novém domě, na zakládání rodiny ještě ani jeden z nich nemyslí. Chtějí si ještě užít společného života jen ve dvou a cestovat. Na příští rok mají naplánované objevování Ameriky. Potkaly jsme se při příležitosti pátých narozenin šperkařské firmy, takže první otázka byla jasná!

Máte ráda šperky a blýskavé ozdoby?
Stačí se na mě podívat a myslím, že to musí být jasné. Úplně si ulítávám na Pandoře. Pravděpodobně si toho někdo od nich všiml na mých profilech na sociálních sítích a navázali jsme spolupráci.

Nosíte šperky i od někoho jiného?

Kromě hodinek se dá de facto říct, že mám vše jen od nich – od prstýnků po náramky.

Snubní prstýnky jste měli také odtud?

Tak to jste mě dostala, ty nebyly a možná je to chyba!

Je ještě v módě něco, na čem si ulítáváte, a tak toho máte doma spoustu?

Je toho spousta, takže spíš přemýšlím, co je to nejvíc. Když vezmu jen poslední dobu, tak to budou boty. Ona se ta období mění, chvilku jsou to kabelky, pak boty, já jsem teď v tom botovém období a ještě jedu i kabáty, takže podzim!

Video se připravuje ...
Zorka a Míra Hejdovi na Plese v Opeře • VIDEO: Adam Balažovič

Kolik párů bot máte?

Tak to netuším, bude to zřejmě v desítkách. Třeba třicet.

Manžel vám vaše nákupy toleruje? Máte celý svůj vlastní šatník?

Dokud jsme bydleli ještě v bytě, tak byl s mým šatníkem opravdu zásadní problém. Teď už jsme ale rok přestěhovaní v novém domě, kde jsme povinně zřídili šatnu, takže se tam – i co se bot týče – všechno vejde. Ale přiznávám, že se to podezřele plní, takže možná brzy zase problém nastane.

Jak se vám bydlí v novém domě?

Oslavili jsme v něm už rok a bydlí se nám skvěle. Nastává ta fáze, kdy už je všechno hotovo. Spousta lidí nám říkalo, že rok je doba, kdy se všechno dolaďuje, něco se rozbije, tak se to musí doladit, takzvaně si ten dům sedá. Takže rok si sedal a teď už je i z hlediska interiéru a designu hotový a vyladěný.

Zorka Hejdová
Autor: Facebook.com

Design jste si dělali sami?

Naše slovo bylo nejdůležitější, ale máme kamaráda designéra, který nám udělal celý návrh domu a podílel se také na interiéru. My jsme si všechno vybírali a on nám jen trošku radil a správně nás nasměroval, aby to všechno do sebe zapadalo, ale jinak je to naše práce.

Co je ve vašem domě dominantní?

Máme velkou zahradu a velká okna, to jsou dvě dominanty našeho domu. Když chceme ta okna umýt, tak nám to ve dvou trvá několik hodin. Jsme trochu jako ve výloze, ale líbí se nám to.

Vy tedy uklízíte sami, nevyužíváte uklízečku?

Nebudu vám lhát. Ještě před měsícem jsme si dům uklízeli sami, celý rok jsem válčila a zarytě jsem si trvala na tom, že se o dům chci starat sama, a bylo pro mě absolutně nepředstavitelné, že by tam byl někdo cizí. Je ale pravda, že máme tak málo času, vracíme se večer a nechce se nám půl víkendu strávit úklidem. Takže už máme paní na úklid.

Video se připravuje ...
Zorka Hejdová: Miluju kachnu se šesti • VIDEO: Oliver Cuadra

V jednom vašem rozhovoru jsem četla, že v plánu byli dům, rybičky, pes a děti, tak co z toho už máte splněno – kromě toho domu?

Rybičky už nejsou, nepřežily stěhování, pejsek, ten je pořád v plánu, ale jelikož chceme s manželem příští rok minimálně na měsíc vycestovat do Ameriky, tak si říkáme, že asi ještě počkáme, abychom ho zase nemuseli hned někomu dávat na hlídání. No a děti jsou až někde za pejskem, řekla bych v horizontu let, ještě to není na programu dne.

Chcete si ještě užít a trochu vypilovat kariéru?

Není to tolik o kariéře, i když asi taky trochu. Jen to ještě ani jeden z nás necítí, že by to mělo přijít. Chceme ještě trochu cestovat a užívat si života jen ve dvou, a až to přijde, tak to přijde.

Největší radost má z nových trojek Hejdové její manžel Mirek.
Autor: Foto pro Blesk - Perfect Clinic/Lenka Hatašová

Výlet do Ameriky je cestovatelský, nebo pracovní?

Cestovatelský, máme to oba dva jako takový nesplněný sen, už si to pomaličku rýsujeme a přemýšlíme, co a jak bude. A až tam odjedeme, měsíc o nás nikdo neuslyší!

Kterou část Ameriky chcete prozkoumávat?

Máme tam pár známých, ale tu trasu ještě nemáme jistou, chtěli bychom toho vidět co nejvíc, ale je jasné, že měsíc na tak obrovskou zemi nebude dost. Začneme nejspíš klasikou, v New Yorku, a potom možná San Francisco, Las Vegas.

Četla jsem, že jste se s kolegy v rádiu v létě vsadila, že si na Ibize uděláte selfie s legendárním dýdžejem Davidem Guettou. Máte ráda sázky?

Moc často se nesázím, protože většinou prohrávám. O to víc mě těší, že mi tahle sázka, jako jedna z mála v mém životě, vyšla. Dodnes mi to přijde neuvěřitelné, byl to pro mě zážitek, protože jsem jeho velká fanynka.

Zájem o hudbu jste jevila už předtím, než jste začala pracovat v rádiu?

K hudbě mám vztah celý život. To, že pracuji v rádiu, je jen skvělý bonus. Ne že bych byla muzikantsky založená nebo měla ambice se sama v muzice angažovat, ale miluji tanec, který je s hudbou úzce propojen. Roky jsem zpívala ve sboru a sedm let jsem se učila hrát na piano, takže k muzice mám blízko.

Sen o moderování jste si už splnila, máte ještě nějaký jiný?

Sama nad tím často přemýšlím, už se mi poštěstilo i moderování SuperStar, což je takový top projekt tady u nás v České republice, takže teď už nevím. Každý moderátor asi touží mít svůj vlastní program, ale to je disciplína hodně náročná, na kterou si ve svých pětadvaceti ani zdaleka netroufám, takže uvidíme, co přijde. Zatím jsem strašně spokojená v tom, v čem jsem.

 

 

Video se připravuje ...