Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sexy kráska, která umí neuvěřitelně vrtět zadečkem. Takhle se to dělá!

3. června 2014 | 16:01

Tanečnice Anet Antošová je na vrtění zadečkem a celkově tanec velice nadaná, věnuje se tomu už roky. Na jejích hodinách v tanečním centru Stage se ocitnete na takové malé dámské jízdě, kde vás naučí, jak si připadat sexy a jaké svaly ovládat, abyste vrtěla stejně jako jamajské černošky. Tanec twerk vám teď trochu přiblíží, za zhlédnutí stojí především její nové video!
 

Můžete našim čtenářkám trochu přiblížit co je to twerk?
Twerk je jeden z prvků tanečního stylu dancehall. Před dvaceti lety se to oddělilo zvlášť, jako samostatný styl v New Orleans a začala se věnovat větší pozornost právě oblasti zadečku. Obecně dancehall není jen ženský styl, naopak, já si právě představuji ty namakané černochy na Jamajce, jak se tam vlní. Jsou u toho hrozně sexy. Každý prvek se nějak jmenuje a něco znamená, většinou se inspirují běžným životem. Ty prvky, které jsou orientované na pánev a zadeček většinou tvoří ženy, více silové prvky a pózy, za těmi stojí zase naopak muži.
 
Jak jste se k tomuto tanci dostala vy?
Když zavzpomínám na doby, kdy mi bylo pět let, tak mě maminka přihlásila do soutěže Miss baby s Dádou Patrasovou a jedna z volných disciplín byla tanec. Všechny děti kolem mně skákaly a tleskaly a já jsem tam stála na místě, a vrtěla zadečkem ze strany na stranu. Milovala jsem klip Lambada, takže jsem se od malička vlnila v bocích. Někdy jsem si až říkala, že jsem se měla narodit s jinou barvou pleti. Nejdřív jsem se ale vrhla na streetové disciplíny, tedy hip hop, ale prvky dancehallu se běžně v těchto tancích vyskytují, takže to není žádná novinka. Jako tzv. "čistý twerk" jsem to, ale začala vyučovat až před pár měsíci, protože jsem si všimla, že se to v zahraničí učí a všechny to baví.

Anet Antošová vám ukáže, jak zatancovat, aby se z toho mužům zatočila hlava
Autor: archiv Anet Antošová

 
Jak dlouho už tanec vyučujete?
Já jsem byla od malička taková paní učitelka, už ve školce jsem všechny rovnala do zástupu, aby nepředbíhali třeba ve frontě na oběd, takže učím už dlouho. Potom jsem si raději udělala pedagogickou školu, abych to měla oficiální i na papíře a bylo jasné, že tomu také trochu rozumím. Na základní škole jsme měli taneční kroužky, který vedla maminka, a tam už jsem jí pomáhala, a pak to po ní vlastně převzala. No a od té doby pokaždé, když jsem přišla do nějaké taneční skupiny, tak jsem po pár měsících dostala nabídku, pomáhat lektorce s výukou, takže si mě to učení vždycky nějak magneticky přitahovalo.
 Ten talent je tedy vrozený?
Moje maminka je velice šikovná, strašný kreativec a organizátorka, je úžasná. Není ale tanečnice, vlohy pro tanec jsem zdědila spíš po tetě, Marcela Karleszová, tancovala ve skupině UNO Richarda Hese. Takže se dá říct, že talent v rodině tam je, ale ne přímo od maminky a tatínka.
 
Jste původně z Prahy?
Ne, z Liberce.
 
Do Prahy jste se dostala přes tancování, nebo kudy vedly vaše kroky?
Když jsem maturovala, tak jsem současně v roce 2008 vyhrála taneční soutěž Nike woman a stala se tváří značky Nike. Jednou z cen byl víkendový pobyt v Londýně s prestižní tanečnicí Kymberlee Jay v nejlepším londýnském tanečním studiu Pineapple. Já jsem tam vycestovala, všechno jsem to tam omrkla a dohodly jsme se s Kym, že bych mohla na nějaký čas zůstat. Vrátila jsem se tedy domů jen pro kufry a na půl roku jsem se tam přestěhovala. Samozřejmě, že když jsem se pak vrátila, Liberec byl trochu malý a zůstala jsem už rovnou v Praze.
Anet Antošová vám ukáže, jak zatancovat, aby se z toho mužům zatočila hlava
Autor: archiv Anet Antošová

 
Taková úžasná šance, proč jste se vrátila do Čech, nechtěla jste jet třeba ještě do Ameriky?
Já jsem v Americe byla už ve čtrnácti na dvou tanečních soustředěních o prázdninách, a byla to obrovská zkušenost. Tam jsem zjistila, co všechno mě ještě čeká a nemine a jaký je svět. Trochu jsem se otrkala a určitě se tam plánuji vrátit, jen ještě nenastal ten správný čas.
 
Kontakty už tedy nějaké máte, hodláte je využít?
Už teď v létě! Kluci ze Supercrooo (James Cole a Hugo Toxxx), rappeři Momo a Zverina ze Slovenska, mě požádali, jestli bych s nimi nemohla vystoupit na koncertě v Londýně, takže v červnu tam jedu a rovnou to spojím i s návštěvou Kymberlee. Moc ráda tam jezdím, plánovaly jsme i to, že bych učila u ní ve studiu, ale  nakonec jsem musela odjet, takže se to neuskutečnilo. Během toho pobytu jsem se seznámila s mnoha zajímavými lidmi z tanečního světa a mrzí mě, že s nimi nejsem v kontaktu tolik, kolik bych chtěla, ale není všem dnům konec.
 Myslíte, že jsme hodně zaostalí, co se tance týče, proti světu?
Samozřejmě, že k nám všechno přijde trochu se zpožděním, ale co se tanečníků týče, máme skvělé talenty, kteří se svou kvalitou vyrovnají těm světovým. Najdou se i ti méně talentovaní, ale i ve světě se najde spousta nešiků, ti jsou všude.
 
Vrátila bych se tedy k tomu twerku, je to hodně náročné? Není to jen takové obyčejné třesení zadečkem, že?
Určitě tam nějaká pravidla jsou, neznamená to, že si zrovna někam hodím bokem a je to. Není to ale nic tak těžkého, aby se to nedalo naučit. Stačí chodit pravidelně na lekce a poslouchat rady lektora. Do jisté míry se to dokáže naučit každý.
 
Je tenhle tanec dobrý na nějakou speciální partii těla?
Anet Antošová vám ukáže, jak zatancovat, aby se z toho mužům zatočila hlava
Autor: archiv Anet Antošová

Určitě, krásně se tím formuje celý střed těla, tedy bříško, záda, ale také se formují ruce, protože spousta figur je v podporu na předloktí nebo ve vzporu na zemi. Nesmíme zapomenout na mezilopatkové svaly. Bolí z toho vlastně úplně celé tělo a paradoxně, nejmíň právě ten zadeček. Ten se totiž snažíme uvolňovat a třást s ním, takže vše ostatní je zpevněné, jen zadeček uvolněný. Jsou tam samozřejmě i prvky, kde ho zatínáme, ale není jich mnoho. Je to perfektní na celé tělo, ženy, které ke mně chodí pravidelně mi tvrdí, že ač běžně chodí do fitka, tak takhle se po žádném cvičení nikdy necítily.
 
Jak dlouhá je jedna lekce?
Je šedesátiminutová a jednou za měsíc mám víkendové workshopy, které jsou hodinu a půl. Snažím se, aby si to ty ženský pořádně užily, a dělám z toho takovou malou párty, dámskou jízdu, protože je nejdůležitější, aby se uvolnily, připadaly si sexy a hlavně se u toho bavily.
 
Jak jste říkala, že jste se měla nerodit s jinou barvou kůže, myslíte si, že pro bělošky je tenhle tanec těžší?
Vůbec se nechci rouhat proti mé barvě pleti nebo mojí mamince, jen mě to tím směrem hodně táhne. Černoši mají několik center, ze kterých současně vychází pohyb, my bílí, máme jen jedno, a proto je pro nás zákonitě těžší, se tohle černošské tancování naučit. Je to složitější, ale ne nemožné. Možná také narážíte na ten větší zadeček, ano, když ho má žena větší, tak se snáz ovládá, ale zase třeba nemá tolik těch svalů okolo. Černošky mají sice velké zadnice, ale jsou namakané, a mají to čím ovládat, neb to mají geneticky dané. Kdežto bělošky s velkým zadkem, jsou většinou velké všude a nemají dost svalů. To se dá ale snadno vycvičit a pozor, i holky s malými zadečky suprově twerkují.

Video se připravuje ...