Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Marta Jandová (39): Cítím, že jedno mimčo ještě bude!

„Lhala bych, kdybych řekla, že mě čtyřicítka nechává chladnou," říká zpěvačka.
2. června 2014 | 06:00

Energii a dobrou náladu Martě upřímně závidím. Podle svých slov má kolem sebe ty pravé lidi. Má to štěstí, že i když je dcerou slavného táty, dokázala si svou cestičku slávy postupně vymést sama a rozhodně se nedá říct, že by něco dostala z protekce.

Povídala jsem si s ní nejen o nové desce EverLove, ale také o tom, jak se z dračice proměnila ve vzornou matku a milující snoubenku. Prozradila mi i něco o svatbě a případné depce z blížící se čtyřicítky.

Po porodu jste začala docela rychle zase pracovat. Neměla jste výčitky svědomí, že se Marušce (pozn. red.: dcera se narodila r. 2013) dostatečně nevěnujete?
Ne, během prvního půl roku po porodu jsem téměř nic nedělala, pak přišla nabídka na Hlas ČeskoSlovenska a novou desku, ke které následovalo turné s mou německou kapelou Die Happy. Je pravda, že jsem se toho trochu bála, ale když je všechno super zorganizované, je to jednodušší. Mám kamarádku od dětství – Deboru. Studuje, a tak nemá problém si na nás udělat čas. Na turné jsme sice každý den někde jinde, ale s tím Maruška nemá problém. Spí i přes všechny ty změny moc dobře. Večer ji uložím a pak jdu zpívat. Většinou se neprobudí...

Jak to má Maruška s přítomností cizích lidí?
Miluje lidi a nejraději má muže, kteří vypadají jako tatínek. Na všechny se pořád chechtá. Nedávno jsme letěli do Německa a v letadle po přistání byla tak dobře naladěná, že rozesmála všechny, kteří s námi letěli.  Je to sluníčko. Teď začíná být i divočejší, je jako drak. Chce všechno vidět, ohmatat a strčit do pusy.

Marta s přítelem Mirkem, když ještě Marušku nosila pod srdcem.
Autor: Blesk - Jan Tůma
Vím, že jste si přála holčičku,  opravdu jste nikdy nechtěla kluka?
Je pravda, že jsem kdysi dávno toužila mít nejdřív chlapečka, pak holčičku. Takový ten klasický model, ve kterém jsem sama vyrostla. Starší brácha chrání mladší ségru. Jednou mi v televizi na Slovensku řekla nějaká astroložka, že si mě podle data narození proklepla a budu mít dva kluky. To mě dost zaskočilo, protože jednu holku jsem určitě chtěla – plést jí copánky, hrát si s ní na princezny...

Změnilo vás v něčem mateřství?
Změnilo to hlavně moje priority. Číslo jedna je teď Maruška, pak Míra a nakonec já. Jsem taky sentimentálnější. Víc věcí mě rozbrečí, ale jinak jsem pořád ta stejná Marta jako dřív.

Uvažujete o dalším dítěti?
Určitě. Uvidíme, jak se to povede. Osobně cítím, že jedno mimčo ještě bude.

Jaký je váš partner táta?
Míra (pozn. red.: přítel Miroslav Verner) si děti vždycky přál a je úžasný. Kdykoli může, stará se. O víkendu se malá obvykle vzbudí kolem šesté, tak vstane a mě nechá spát. Pokud se Hlas natáčí i o víkendu, je s Maruškou on. Všechno kolem malé mu připadá přirozené, dokonce bych řekla, že je s ním malá mnohem hodnější a on toho pak stihne během dne víc než já. Zbožně na něj kouká, je do něj šíleně zamilovaná. Zato maminka je pro ni okoukaná, tu má přece pořád… (smích)
 
Nepřemýšleli jste, že půjde na mateřskou váš partner?
V žádném případě. Mám to štěstí, že moje práce se odehrává především večer, když už malá spí. Navíc nemusím brát každou nabídku. Prioritou je dcera. Kromě toho Míra svou práci miluje a není důvod, aby se jí musel vzdát. Málokdy se stane, že musíme být večer oba pryč.

Zajímá vás, jaký je podle Marty Miroslav Verner táta? Jestli si zpěvačka přeje ještě jednu holčičku, nebo touží po klukovi? Zda plánuje další svatbu? A kde by chtěla v budoucnu žít? Odpovědi na tyto otázky, a ještě mnohem víc, najdete v aktuálním čísle časopisu Blesk pro ženy, které vychází v pondělí 2. června.

Blesk pro ženy
Autor: archiv

Autor: Jana Fikotová
Video se připravuje ...