Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Kateřina Kristelová: Ze svého života se budu zpovídat pouze sobě

5. února 2013 | 10:30

Moderátorka Kateřina Kristelová (33) je důkazem toho, že rozvodem život nekončí, ale naopak možná začíná ta hezčí část žití.

Katko, nedávno jsem viděla tvé fotky, záříš na nich štěstím a vypadáš skvěle. V čem to je?

Děkuju. Překvapuje mě, že se teď setkávám s chválou. Nutí mě to přemýšlet, jak jsem asi předtím vypadala (smích). Ale vážně, já nemám nic zadarmo, takže jsem na sobě musela hodně zapracovat. Velmi mi pomohlo, když jsem se dostala na lepší váhu než před porodem, ale stálo  mě to rok a půl práce. Chodila jsem na kruhový trénink do posilovny Expresska a pomohla mi i krabičková dieta. K dokonalosti mám sice ještě daleko, ale po dvanácti letech mám velikost džínů 26. Stále je co zlepšovat a zbytek obstará láska.

Kateřina Kristelová a Kamil Bartošek
Autor: archiv Kateřiny Kristelové
Tvůj přítel, moderátor Kamil Bartošek alias Kazma, je o několik let mladší než ty, je v tom nějaké plus? A má to i nějaké nevýhody?

Mému příteli bude za dva měsíce 29 let a mě je 33, takže zas tak zásadní rozdíl to není. Znám jiné přebornice v šoubyznysu (smích). Plusy nehodnotím podle věku, s Kazmou mi je prostě dobře. Každý svůj vztah zakládám na zodpovědnosti a musím mít pocit, že jsem pro svého chlapa ta jediná. Ve vztahu, který mám teď, se oba staráme, aby fungoval. Což je velmi důležité. Nechybí mu vášeň ani temperament, ale taky silné pouto. Budoucnost nemá jistou nikdo z nás, je zbytečné zabývat se tou úplně vzdálenou.

Po rozvodu s hokejistou Martinem Tůmou jsi nový vztah dlouho nepřiznala. Je jiné vrhnout se do nové lásky, když máš dceru? Vnímáš rozdíl mezi navazováním vztahů jako bezdětná a teď coby matka?

Požadavky na partnera mám stále stejné, jen to někdy nevyjde, ale to známe my holky všechny (smích). Tím spíš jsem důslednější v ověřování toho, co je pro mě důležité. Chci muže, který je velkorysý, zdvořilý, taktní, inspirativní, a jeho slovo platí.  Samozřejmě musí být vstřícný k mé dceři, pro kterou musí být osobou, kterou bude sem tam ráda vídat. Někomu může přijít, že to na Kamila nesedí, ale opak je pravdou. Já jsem soběstačným elementem, nikoho nehodlám ničím zatěžovat, ale dcera je mou jasnou prioritou a je to ona, kdo ze mě udělal lepšího člověka. Není nám 15 let, aby dítě bylo překážkou, žijeme v dospělém světě. Každá žena, která zažila rozvod s takto malým dítětem a umí se porvat se životem, si zaslouží respekt svého nového partnera. A to platí po všechny v podobné situaci.

Katka Kristelová a dcera Claudie
Autor: archiv Kateřiny Kristelové
Jak Kazmu vnímá dcera Claudinka a jak, jestli vůbec, na něj reagoval tvůj bývalý manžel?

Pro mojí nádhernou holčičku je můj přítel někdo, kdo s ní umí provádět hlouposti, povídat si s a výjimečně jí i pohlídá. Zkrátka kamarád. Můj bývalý muž je pro mě minulost. Je otcem Claudinky, a jeho povinností je starat se o její budoucnost, plnit povinnosti, které vyplývají z rozvodu, ale vyjadřování se k tomu, s kým žiju, tam rozhodně nepatří. Je to pouze moje věc. Ze svého života se budu zpovídat pouze sobě.

Tvým bývalým manželem byl hokejista, který o tvé práci asi neměl příliš povědomí, teď chodíš s partnerem ze stejné branže. Mluvíte spolu o práci? Říkáte si k vašemu moderátorskému výkonu připomínky?

Určitě se ovlivňujeme, ať už vědomě nebo nevědomky. Je pro mě zásadní, aby partner respektoval moje názory a minimálně si je se zájmem vyslechl. S Kamilem jsme v branži, o které víme oba dost. Pokud jde o moderování, tam jedeme každý svou vlastní disciplínu. Kamil preferuje uvolněný styl, který mu sedí, já jsem naopak serioznější typ s důrazem na přípravu a maximální profesionalitu. Ale jinak koukám na jeho videa těsně předtím, než jdou ven a říkám mu, co si myslím, stejně jako se s ním radím o nabídkách, které mám. Právo veta máme samozřejmě každý sám za sebe, jsme oba velcí individualisté, a i když na sebe v něčem dáme, neradi to přiznáváme (smích).

Kateřina je opravdu kočka
Autor: archív blesku
Čím tě vlastně zaujal „floutek“, jako je Kazma?

Tím, že máme hodně společného. Oba žijeme pod určitou nálepkou, ač je realita úplně jiná. Jsme cílevědomí, jdeme si za svým, oba jsme ve vztahu senzitivní, obětaví, někdy na zabití a především je nám úplně jedno, co si o nás kdo myslí. Na světě je opravdu velmi málo lidí, na jejichž názoru mi záleží. Kamil je pankáč s prvkem pro mě dost zásadním, je totiž zodpovědný a milující. Neměl to se mnou jednoduché, jsem totiž vztahový asociál. On mě vnímá, jako ženu a často mi i opakuje " jsi opravdová žena". Což považuji za jeden z nejhezčích komplimentů.

Máš nějaký pracovní sen nebo máš pocit, že takhle ti to stačí?

Svoje sny se snažím plnit jeden po druhém. Moc mě bavilo moderování Bulvárku na TV Pětka, byla to přesně moje parketa. Odnaučila jsem se stresovat šoubyznysem, kde nikdy nic není tak akorát. Buď je práce moc, nebo málo. Já zažila v minulém roce tu první variantu a k tomu velké turbulence v soukromí. Co se bude dít teď, to se uvidí. Chci se nadechnout a rozhlédnout se. Těším se na nové výzvy a především na každý den s Claudií. To je můj jasný smysl života.

Video se připravuje ...