Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nestárnoucí Heidi Janků (50): Věk beru jen jako číslo

27. listopadu 2012 | 11:00

Stále krásná, štíhlá a plná elánu. Padesátiletá zpěvačka jakoby vůbec nestárla. Oslavenkyně po boku svého o třicet let staršího manžela zářila štěstím a na pódiu to pod obřím svítícím písmenem L (římská číslice 50) "rozbalila" jako před lety.

Oslavila jste padesátiny. Máte pocit, že se teď ve vašem životě něco změní?
Zatím ne. Co se věku týká, zatím to pořád beru jako číslo. A nebo jako písmeno. (smích) Já všechno nechávám osudu. Problémy řeším až když nastanou, nepřivolávám je. Život zkrátka beru tak, jak přichází, protože ho stejně nemůžu ovlivnit.

V jedné z vašich nejznámějších písníček zpíváte "...když se načančám...", "čančáte" se ráda?
Moc ráda! (smích) Je to moje osudová píseň. I když bych už byla radši, kdyby si mě lidé spojovali s nějakou důstojnější skladbou. Třeba z jednou z těch z mého nového CD s názvem "L".

A zaznívá tam také "...jen já, jen já, jsem princezna tvá...". Jste "princeznou" pro svého muže?
Tak to určitě ne. Já si na princeznu ani nehraju. A Ivo to ani nemá rád. Jsem spíše taková rebelka a vždycky jsem byla. I když jsem ještě jezdila s původní kapelou, tak jsem vždycky byla drsnější. Princeznovsky jsem se nikdy necítila a doufám, že ze mě ani ta princezna nečiší.

Vypadáte skvěle! Jak si udržujete štíhlou postavu, máte to v genech nebo musíte trávit hodiny cvičením?
Vážně to mám asi v genech. Je ale pravda, že poslední dobou už moc nevečeřím. Když večeře nevynechám, tak to na sobě hned poznám. I když to není zrovna podle rad výživových poradců, mně to takhle vyhovuje.

Jak vlastně vypadá váš jídelníček? Dbáte na zdravou výživu?
Já jsem masožravec. Maso mám hodně ráda. Nemusím ale sladké. Dokonce vůbec. Mám ale už roky chronický zánět tlustého střeva a správně bych měla držet dietu, při které bych neměla jíst žádnou vlákninu, ovoce an zeleninu, ale naopak bílé pečivo, buchty a knedlíky. Takže kdybych to striktně dodržovala, asi bych vypadala jinak. Snažím se proto mezi tím tak nějak balancovat. A právě proto nevečeřím.

Kdy tedy vlastně jíte naposledy?
Posledním jídlem dnem je pro mě oběd. I když trochu pozdní. Obědvám tak okolo druhé hodiny, nejpozději půl třetí. Pak už se opravdu snažím nejíst nic.

Heidi Janků nevypadá rozhodně jako padesátnice
Autor: herminapress.cz
Vaši postavu by vám mohla závidět nejedna dvacítka. Jak často cvičíte?
Vůbec, Vím, že to bude znít neuvěřitelně, ale já jsem strašně líná. Vždycky tvrdím, že radši nebudu vůbec jíst, než abych cvičila. Chodila jsem tady v Uhřiněvsi (pražská čtvrť, kde Heidi bydlí - pozn. redakce) s holkama cvičit, ale bohužel už to skončilo a nějak se mi "to" znovu nenastarovalo. (smích)

Ale v zimě určitě lyžujete...
Lyžovali jsme, ale protože už se trochu s manželem (textař Ivo Pavlík (80) - pozn. redakce) bojíme o nohy. Když totiž jen jednou za rok vyrazíte do hor na lyže, je to vážně o zdraví. Chodíme ale spolu na procházky.

Jezdíte pořád po koncertech, "poskakujete" po pódiu jako za mlada. Jak pak nejraději relaxujete?
Spím. Nejradši ležím a spím. To je pro mě ten největší relax.

Je něco, co si do té své další padesátky opravdu přejete?
Určitě! Zdraví pro sebe a svou rodinu. Nic jiného. Protože když je zdraví, můžeme si vydělat i peníze a koupit si vše, po čem toužíme.

Video se připravuje ...