Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nora Fridrichová: Dcerka mě nechá vyspávat do oběda

26. listopadu 2012 | 06:00

Se známou moderátorkou a její osmiměsíční dcerou Diankou jsme se sešly o půl jedné, chvíli poté, co se probudily. Nora totiž vstává v pravé poledne. To se snad žádné novopečené mamince nepoštěstí.

Jak je možné, že máte tak hodné dítě, které vás nechá spát do oběda?
To skutečně netuším. Ale užívám si to. Je fakt, že vůbec nebrečí. Žijeme si v takové symbióze. Hrajeme si spolu, chodíme se psem na procházky, pak jdeme společně spát. Musím říct, že taková klidná byla už od narození. Nebylo snad žádné úskalí, kromě jedné rýmy, které bychom museli překonávat. Například v šestinedělí jsem si nádherně odpočinula.

Takže si novou roli naplno užíváte.
Máte pravdu. Do té doby jsem si to absolutně nedovedla představit. Tušila jsem, že to bude krásné, ale netušila jsem, že to bude tak krásné. Je to ještě daleko hezčí, než jsem si představovala. Všechno vyšlo, jak mělo, což se mi často nestává. Takže já jsem měla vyloženě dobrý rok. Všechno se to povedlo.
 
Také letošní Vánoce pro vás budou jedinečné. Jak se na ně chystáte?
Po mnoha letech zase zažiju dětské Vánoce. Dospělý člověk je prožívá mnohem rezervovaněji. Ale s dětmi je to o něčem jiném. Teď poprvé se na ně skutečně těším. Řešíme takové milé provozní věci, jako kde bude stát stromeček, aby ho na sebe Dianka nepřevrátila. Těším se moc.
 
Už nakupujete dárky?
Letos to budu muset pořešit přes internet. Nestíhám. Každý rok vyrábím silvestrovské vydání 168 hodin. Je to úžasné, strašná legrace, ale je náročné prohrabat se archivem. O svátcích jsem byla vždycky hodně unavená a „lízala jsem si rány“. Letos mě čeká stejná práce, do toho miminko, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.


 
Jak bude vypadat váš Štědrý den?
Bude to frmol. Přijede k nám celá, ale skutečně celá rodina. Robertovi rodiče (partner je sportovní komentátor Robert Záruba – pozn. redakce), jeho bratr Alan s Bárou a dvěma syny, rodiče jeho ženy, Robertův syn Viktor a moji rodiče. Bude nás, pokud dobře počítám, čtrnáct. A k tomu náš pes a pes mého otce.
 
Jak to zvládnete? Vždyť jste na mateřské.
Musíme se nějak podělit hlavně o vaření. Každý má totiž jiné chutě, takže budeme dělat kapra, pstruha, každý chce svůj bramborový salát, protože ten jeho je přeci nejlepší, nebude chybět polévka. Bude to šrumec. Už si stahuju z internetu nějaké recepty na cukroví.
 
Musíte se o svátcích nějak hlídat? Nebo si dopřejete, na co máte chuť?
Kojení na mě působí jako odtučňovací kůra, takže letos si poprvé můžu dopřát. Vždyť mám asi o dvě kila méně, než před těhotenstvím. Loni to bylo jiné, přibrala jsem pár kil, protože jsem se na Silvestra cpala vynikajícím sushi.
 
Jak vánoční kila shazujete?
Mám štěstí, že nejsem přežírací typ. Moc nehřeším. Neotevřu si u televize pytlík chipsů, protože vím, že tuhle krátkou kratochvíli bych pak musela vykoupit na běhacím pásu.   
 
Co byste chtěla najít pod stromečkem?
To je těžké. Robertovi to letos vůbec nezávidím, protože se mě na to už ptal a já sama vlastně vůbec nevím. Jsem naprosto spokojená.

Autor: Michala Jendruchová
Video se připravuje ...