Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bedýnky z Lidlu šetří jídlem

19. listopadu 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Taky jste si všimli ve své prodejně Lidl nových bedýnek plných ovoce a zeleniny? Pokud ano a ještě jste si je nekoupili, neváhejte. Za skvělých 25 Kč obdržíte 3 kg kvalitních plodů plných vitamínů. A to se zvlášť v dnešní době hodí, co říkáte? Od pondělí 15. listopadu si nové bedýnky můžete koupit ve všech prodejnách Lidl, cílem je snížit plýtvání jídlem.

Food waste neboli plýtvání jídlem je celosvětový problém, který se musí začít co nejdříve řešit. A kdo by k tomu mohl přispět, jsou obchodní řetězce. „Tímto novým projektem bychom rádi našim zákazníkům ukázali, že i my nad plýtváním potravinami přemýšlíme, snažíme se jít odpovědným směrem a minimalizovat odpad. V našich prodejnách už z podstaty zbývá určité množství zboží, které je dále neprodejné, i když je ve vysoké kvalitě. Jde například o ovoce a zeleninu s protrženým obalem (síťkou), které je jinak v naprostém pořádku, bohužel však již v poškozeném balení. Začali jsme proto spolupracovat s potravinovými bankami nebo také se zoologickými zahradami, kam dodáváme ovoce a zeleninu, která se již neprodá. A právě u tohoto sortimentu nás napadla další možnost využití. Rozhodli jsme se zkusit zákazníkům nabídnout koupi jiným způsobem – a to ve speciálních bedýnkách. Reakce při testovacím režimu v několika prodejnách nás velmi mile překvapily,“ komentuje nový projekt bedýnek tiskový mluvčí Lidlu Tomáš Myler,

Od 15. listopadu si tak můžete zakoupit ve všech prodejnách Lidl 3 kilové bedýnky plné různorodého ovoce a zeleniny za jednotnou cenu 25 Kč. Ty jsou umístěny v prostoru za pokladnami a dle situace doplňovány po celý den. Zaplatíte při svém nákupu a pak si bedýnku při odchodu vezmete. Mezi takto prodávaný sortiment patří také květiny, samozřejmě opět ve stoprocentní kvalitě.

To, že se omezování plýtvání jídlem vyplácí, dokládá opět Tomáš Myler. „Spočítali jsme, že když půjdeme tímto směrem, zachráníme za rok více než 3 800  tun ovoce a zeleniny. Stejnou zprávu bychom bedýnkami rádi předali našim zákazníkům, aby se nad hospodařením s potravinami také zamýšleli, a pomohli tak aktuální situaci posunout tím správným směrem,” uzavírá.

Více informací najdete zde: www.lidl.cz.