Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 tipů, jak zvládnout předvánoční shon

1. listopadu 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Měsíce před Vánoci jsou pro mnohé nejen ve znamení pohody v kruhu svých blízkých. Často je doprovází shon, spousta zařizování a přemýšlení nad tím, jak vlastně tu rodinnou pohodu vykouzlit. Také se vám pak z hlavy vypaří hlavní důvod, proč to všechno vlastně děláte?

Jak si tedy čas před Vánoci co nejvíce zpříjemnit?

1. Nechtějte stihnout všechno

Není vaším úkolem postarat se o kompletní vánoční „servis“. Nechtějte tedy všechno zvládnout sama, ale zapojte ostatní členy domácnosti. Pokud trávíte svátky se svými přáteli, dohodněte si předem, kdo si vezme na starosti zajištění pohoštění, místa nebo třeba stromku.

2. Dárky vybírejte srdcem

Přemýšlíte nad tím, jak dárky co nejvíce ohromit a sháníte je všude možně? Zkuste letos něco jiného a zapřemýšlejte nad konkrétním člověkem. K vykouzlení úsměvu stačí jen maličkost, třeba něco, čím ukážete, že obdarovávaného dobře znáte.

3. Vychutnejte si podzimní krajinu

Když nevíte, co dřív, je někdy lepší aspoň na chvilku všeho nechat a jít se projít. V přírodě si nejen odpočinete a naberete nové síly. Procházkou podzimní krajinou si utřídíte myšlenky a třeba vás napadne i to, jak řešit zdánlivě neřešitelnou situaci.

4. Zkuste něco nového

Pokud nepomůže poklidná procházka, zkuste se nabudit jinak. Přemýšlíte dlouhé měsíce nad tím, že chcete zkusit něco nového? Nový sport, kuchařský kurz, taneční? Udělejte si čas pro sebe a jděte do toho, příhodnější doba nebude.

5. Myslete na druhé

A to nemyslíme už zmíněným zajišťováním vánočního „servisu“. Občas je člověk natolik zavalený vlastními problémy, že ani nevidí, že v porovnání s druhými má vlastně neuvěřitelné štěstí. Pokud chcete pomoci, může to být například prostřednictvím celorepublikové sbírky Srdce dětem, která se koná ve všech prodejnách Lidl od pondělí 1. do neděle 14. listopadu. Zakoupením samolepky ve tvaru srdíčka můžete přispět na pomoc rodinám s vážně nemocnými a handicapovanými dětmi. Vás to bude stát 30 Kč, jim to ale může významně ulehčit život.

Autor:  Lidl Česká republika

Přispět můžete nejen v prodejnách Lidl, ale i prostřednictvím aplikace.

Více o sbírce i příbězích konkrétních dětí, najdete zde.

Autor:  Lidl Česká republika