Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak vybrat vhodné prostěradlo?

9. listopadu 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Na kvalitu spánku má vliv řada faktorů. Jedním z nich je výběr lůžkovin. Poradíme vám, podle jakých kritérií prostěradlo správně vybrat a na co před nákupem nezapomenout.

Při výběru prostěradel jsou klíčové tři parametry, a to velikost, materiál a gramáž. Prostěradla by měla dobře odvádět vlhkost a být příjemná na dotek. Nezapomínejte ani na vzhled lůžkovin. Barvu a odstín vybírejte tak, abyste se ve své posteli cítili příjemně.

Zvolte správný rozměr

Ještě před výběrem zboží se ujistěte o správném rozměru prostěradla. Ten se odvíjí od výšky, šířky a délky matrace. Zakoupit si můžete jak prostěradlo na jednolůžko, francouzskou postel, tak i do dětské postýlky. Některé matrace mohou mít rovněž prodlouženou délku. Standardní výška matrací je do 12 cm, nebo do 22 cm.

Prostěradlo vybírejte především podle materiálu

Materiál prostěradla určuje jeho vlastnosti, jakými jsou savost, hřejivost a prodyšnost.

Froté prostěradla

Typ lůžkovin, který se vyznačuje vysokou savostí a měkkostí. Froté prostěradla jsou vyrobena z bavlněné smyčkové tkaniny, díky čemuž působí nadýchaně a nemusí se žehlit.

Autor: Violet moon

Jersey prostěradla

Jersey prostěradla jsou vyrobena ze 100% bavlny. Přírodní materiál ocení především alergici, nebo osoby se zvýšenou citlivostí kůže. Pokud vybíráte dětská prostěradla, doporučujeme zvolit materiál Jersey. Nebojte se do dětských pokojů vybírat lůžkoviny sytých a výrazných barev.

Autor: Violet moon

Mikroplyšová prostěradla

Prostěradlo mikroplyš oceníte především v zimních měsících. Hřejivý a velmi hebký materiál je zároveň rychleschnoucí a nežehlivý. Díky těmto vlastnostem bývá jedním z nejoblíbenějších.

Autor: Violet moon

Barvu prostěradla přizpůsobte svému povlečení

Lůžkoviny dotváří příjemnou atmosféru celé ložnice. Pro klidný spánek je dobré odstín prostěradla vhodně sladit s barvou povlečení. Mezi neutrální tóny patří bílá, šedá, nebo béžová. Pokud naopak hledáte výraznou barvu, zkuste tmavě modrou, fuchsiovou či tyrkysovou.

Autor: Violet moon

Nakupujte tam kde mají velký výběr

V internetovém obchodě RodinneBaleni.cz zakoupíte prostěradla v širokém výběru materiálů, velikostí a barev. To vše za bezkonkurenční ceny.