Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sazka pomáhá v boji proti pandemii

5. listopadu 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Největší loterní společnost v České republice se aktivně zapojuje do boje proti koronaviru. Stejně jako na jaře i nyní se opět stala hlavním partnerem neziskové organizace Podané ruce. Peníze se připsaly na účet COVID 19 - Sbírka pro sociální služby a jejich uživatele.

„Okamžitý příspěvek ve výši 1 000 000 Kč jsme poslali na transparentní účet společnosti Podané ruce. Nakoupí se za ně oxygenátory, testy a přenosné přístroje na jejich analýzu. Tyto předměty poputují převážně do zařízení pro seniory, aby se šíření viru k rizikovým skupinám zpomalilo co nejvíce," řekl Václav Friedmann, ředitel komunikace společnosti Sazka.

Mimo to ještě Sazka ve spolupráci se společností Podané ruce spouští za stejným účelem i crowdfundingovou sbírku na částku 500 000 Kč. Její výtěžek po skončení kampaně Sazka zdvojnásobí. Jde o sbírku, do níž může jakoukoliv částkou přispět doslova kdokoliv, třeba i vy. Stačí peníze zaslat na transparentní účet číslo: 2701786666/2010, nebo skrze web Darujme.

 Ve všech zemích EU mají domy pro seniory nejvyšší podíl na úmrtích právě kvůli Covid-19. Číslo úmrtnosti se pohybuje mezi 30-40 procenty. Česká republika má navíc nebývale obrovská, až desetkrát větší zařízení pro seniory, než je běžné v západních zemích. V těchto zařízeních pracuje několik tisíc zaměstnanců, kteří jsou rizikem pro seniory a také jsou sami v riziku nákazy.

Jindřich Vobořil, ředitel společnosti Podané ruce, k tomu říká: „Především v domech pro seniory je potřeba zvýšit kapacity testování a zmírnit dopady. Myšlenka je taková, že díky nákupu testovacích analyzátorů na přítomnost viru umožníme testovat každý den personál, který může nechtěně přinášet infekci do zařízení, když přichází na službu. Také každodenní možnost rychlého testování s výsledky za 12 minut je možné u podezření mezi klienty těchto senior domů a umožnit tím rychlou selekci nakažených jedinců a rychlý začátek léčby.”

Na jaře Sazka poslala na transparentní účet 2 000 000 Kč. Mimo to však zapojila řadu svých zaměstnanců s firemními vozy do rozvozů zdravotnického materiálu, ochranných pomůcek, dezinfekcí a potravin do domovů pro seniory. Další zaměstnanci/dobrovolníci v pracovní době šili roušky a snažili se pomáhat, kde to šlo.

Video se připravuje ...