Čtvrtek 12. září 2024
Svátek slaví Marie, zítra Lubor
Zataženo, déšť 12°C

Módní přiznání Ivany Jirešové: Víme, kvůli čemu musí nosit široké kalhoty!

Video se připravuje ...
V šatníku slavných: Ivana Jirešová
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
22. srpna 2024 | 06:00

V šatníku slavných. Pořad, který nejen představuje styl řady významných dam i pánů naší společnosti, ale odkryje mimo jiné i poklady z designérské scény. Dnes nám odtajní svůj styl sympatická herečka, která pro úsměv nejde daleko. Radost z ní čiší nejen skrze její permanentně optimistické nálady, ale i jejího šatníku, jenž je opřený o světlé, svěží i radostné barvy. Je milovnicí širokých kalhot, pohodlí, vytříbené kvality i minimalismu. A právě tyto atributy jsou zároveň podpisovým rukopisem designérky Lucie Kutálkové, která vystupuje pod značkou LEEDA. Proto nás usměvavá herečka přivítala právě v prostorách tohoto fashion storu za sychravého počasí. Ale nebojte, neochudíme vás ani o letní modely! Co na sebe Ivana Jirešová prozradila a po kom má cit pro módu?

Posedlost širokými střihy

Pro půvabnou herečku jsou volné střihy přímo charakteristické. Vyjma kvalitních kašmírových svetrů v oversized siluetě u ní také často uvidíte splývavé šaty bez jasně definované siluety, ale zejména široké elegantní palazzo kalhoty s vysokým pasem, které svojí délkou dosahují až na zem. Jak nám sama prozradila, je to její jakási obsese: „Mám takovou atletickou postavu, nevím, jak to říct, ale trošku jako klučičí. Nemám pas, boky a prsa, a cítím se tak ve volných střizích vlastně dobře.“

Kalhoty ve slim střihu, které byly dříve na módním výsluní, tak v jejím šatníku vůbec nenajdete, a to i kvůli jejím kotníkům. „Nemůžu mít úplně slimky, protože mám hodně hubený kotníky a nelíbí se mi to,“ svěřila se půvabná herečka. Krátké délky sukní a kalhot jsou u ní tak leckdy absolutní výjimkou potvrzují pravidlo.

Už ve druhé třídě v kalhotovém kostýmu aneb Láska k módě od dětství

Ivanu v módě ovlivnila její maminka. Pracovala totiž v oděvním průmyslu, občas i předváděla jako manekýnka. „Moje máma mi hlavně šila, mohla jsem si říct, co chci, takže to je možná to, proč vlastně hodně investuji do oblečení, abych se cítila dobře,“ nechala se slyšet herečka a dodala, že už ve druhé třídě nosila kalhotový kostým, ale i kravatu. Za dob socialismu se tak ve školních lavicích zcela vyjímala.

Šperky ji ochránily v Survivoru

Herečka byla jednou z letošních účastnic v té nejdrsnější reality show Survivor. Podmínky byly více než kruté, kdy jí nepovolili trička z merino vlny, které byly pro ni zcela zásadní z toho důvodu, že je jí permanentně zima. Věří ale v ochrannou sílu zlata, kdy jí útěchu přinesl její náhrdelník, který si nechala na zakázku vytvořit ze starého prstýnku od maminky.

Ivana Jirešová & LEEDA

Šperky jsou obecně jejím dalším poznávacím znamením. Často nosí designové šperky značky Blueberries, kterou založila šperkařka Markéta Richterová a designér Zbyněk Krulich. Tyto dechberoucí klenoty jsou zároveň součástí fashion konceptu LEEDA, kde se tak vyjma tvorby designérky Lucie Kutálkové nachází i jiní tvůrci tamní scény.

Značka LEEDA je s Ivanou Jirešovou úzce spjata už několik let a obsahuje 80% jejího šatníku. Ale jak sama říká – ačkoliv podporuje český design, kvalitu i originalitu, přeci jen je normální žena, a tak když má emociální nákupní záchvat, zajde do španělského řetězce Zara, ráda má ale i COS.

Co ještě prozradila herečka Ivana Jirešová? To se dozvíte v dalším díle V šatníku slavných v úvodu článku.

Všechny díly pořadu naleznete ZDE. Najdete tam styl Báry Polákové a Nesvadbové, Vlastiny Svátkové či Veroniky Kašákové.

Na ty nejlepší looky Ivany Jirešové se podívejte do naší galerie.

Stylové kalhoty za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová