Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na poslední chvíli: Nevíte, co darovat partnerovi? Z tohohle dárku bude nadšený!

Video se připravuje ...
Pánské hodinky jako ideální dárek pro muže
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
15. prosince 2023 | 06:00

Pánské hodinky jsou snad jediným signifikantním šperkem, který zároveň uspokojí každého „hračičku“, a navíc některé z nich vyjadřují nejen vkus v podobě doplňku, nýbrž i společenský status a postavení. Pokud tak stále tápete, co pořídit partnerovi, ale třeba i tatínkovi či jinému muži, jenž má ve vašem srdci čestné místo, zainvestujte do hodinek. Jaké vybrat a na co se při jejich výběru zaměřit? Na to vám odpoví známý český starožitník a odborník na šperky a drahé kameny Martin Cinolter.

Sázka na jistotu: kapesní hodinky

„Vždycky, když jsem byl v koncích u mých přátel a známých nebo mých zákazníků a když se mě ptali, jaký koupit dárek pro muže, tak jsem doporučoval kapesní hodinky, protože my muži jsme hračičkové a máme rádi mechanické věci,“ radí jeden z tipů Martin Cinolter a podotýká, že úspěch je vždy zaručen. S negativní reakcí na koupi těchto hodinek se nikdy nesetkal.

„Můžou začínat na ceně nižších řádů tisíců nebo i stovek vyšších a samozřejmě potom, když jsou to ty, jak se říká lidově, high-end kousky, tak to může být i v řádech milionů nebo statisíců. Jsou to samozřejmě hodinky věhlasných značek, starožitné, a tam ta cena je opravdu velmi, velmi vysoká,“ upřesnil cenovou relaci známý starožitník.

Na co se zaměřit?

Při výběru je nejdůležitější stanovit si cenu, kterou chcete do hodinek investovat, posléze se zaměřte na vkus a charakter obdarovaného. „V případě mužů sportovnějšího charakteru bych doporučoval nějaké chronografy nebo chronometry. U mužů, kteří spíše mají kancelářskou činnost, chodí do kanceláře v obleku, tak tam bych zvolil jednoduché elegantní hodinky,“ nechal se slyšet starožitník.

Značná obliba

Hodinky nejsou jen okrasnou ozdobou na ruce muže, zpodobňují i společenský status, jak nám potvrdil Martin Cinolter. Upřesnil, o jaké hodinky je nebývalý zájem: „Velice populární jsou právě dobré značky, jako jsou Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Omega či Zenith. To jsou prostě hodinky, o které je velký zájem, protože v tomto případě se nejedná jen o něco, čím člověk měří čas. Hodinky dneska u mužů vyjadřují určité postavení.“ V tomto případě se přirozeně jedná o hodinky dosahující vysokých cen, speciální modely od různých značek ale rostou na ceně v čase.

„V případě, když člověk chce udělat radost nějakou značkou, která je hodnotná, ale není až tak zbytečně drahá, tak bych doporučoval švýcarské hodinky, jako jsou Zenith, Tag Heuer nebo Omega. Firma Longines, která dříve vyráběla opravdu hodně špičkové kusy, dneska cenově je relativně velice dobře dostupná. Asi ze svého pohledu bych doporučoval švýcarské hodinky, a speciálně u firmy Longines ty ceny nejsou nějak závratné,“ uzavírá Martin Cinolter výklad o populárních hodinkách.

Sháníte dárky za skvělé ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Jak se nenapálit ve starožitnictví a co je třeba si při koupi hodinek ověřit? To se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová