Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Móda z červeného koberce: Které hvězdy rozzářily Karlovy Vary?

30. června 2023 | 18:21

57. ročník filmového festivalu v Karlových Varech odstartoval! Přestože při uvítacím ceremoniálu počasí nepřálo, nenechaly se slavné hvězdy deštěm zastrašit a na červeném koberci doslova zazářily. Kdo vynesl netradiční róbu a čí šaty se budou dražit?

Kam jinam vynést dechberoucí róby a šperky za statisíce než právě na červený koberec? Zahajovací ceremoniál karlovarského filmového festivalu si o to vyloženě říká a ani letošní ročník slavné dámy svou přípravu nepodcenily. Letos se červený koberec nesl ve znamení barev. Odstín fuchsiové oblékla například herečka Jitka Čvančarová, která se držela zpátky a příliš neexperimentovala. Královskou modrou oblékla herečka Hana Vagnerová, která měla se svou volbou jasno velmi rychle. Její šaty pochází z dílny slovenského návrháře Borise Krále. Výrazných barev se nebály ani Ester Geislerová, které stylista Miroslav Romaniv vybral v klenotnictví Halada šperky německé značky šperků Niessing v hodnotě 223 000Kč. Již na dálku zářila i  Dara Rolins s dcerou.

VIDEO: Ředitel karlovarského festivalu Mucha otevřeně o nemocném Bartoškovi: Není to fatální!

Video se připravuje ...
Ředitel karlovarského festivalu Mucha otevřeně o nemocném Bartoškovi: Není to fatální! • VIDEO: Markéta Reinischová

Velmi specifické šaty vynesla Aňa Geislerová! "Použilo se na ně tři sta litrů piva. To by nikdo jiný neunesl,“ žertovala pro Blesk. Róbu jí totiž netradičně vyráběla firma Pilsner Urquell. "Strašně jsem se vyděsila, že budu chodit v půllitru, ze kterého mi budou koukat ručičky a nožičky, ale rychle se ukázalo, že to není tak. Když jsem zjistila, že to bude dělat Kuba Polanka, tak jsem byla potěšená, že to můžu být já. Piv moc nevypiju, ale mám ho hodně ráda,“ svěřila se. Tyto speciální šaty se budou později dražit a výtěžek poputuje nadaci Paraple. Také zelené šaty Jitky Schneiderové poslouží pro dobrou věc. Jitku oblékla Zuzana Kubíčková a šaty se budou později také dražit. Výtěžek půjde na podporu pěstounských rodin. "Vyvolávací cena je 120 tisíc. Je to čisté hedvábí," lákala ke koupi herečka. Na další outfity z karlovarského červeného koberce se podívejte ve fotogalerii.

Hvězdy ve Varech

Ani letos nebude filmový festival ošizen o hollywoodské hvězdy. Na slavnostním zahájení převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii Russell Crowe, který do Varů dorazil s rodinou. Další hvězdou světového formátu je švédská herečka Alicia Vikander, kterou můžete znát například ze snímku Dánská dívka. Ta převezme Cenu prezidenta MFF KV a uvede film Královnin gambit. V sobotu už v Karlových Varech určitě bude skotský herec Ewan McGregor, který ve večerních hodinách v Thermalu převezme Cenu prezidenta MFF KV a se svou dcerou Clarou a delegací uvede film Druhá šance. Na červeném koberci jsme mohli vidět také hollywoodskou herečku Patricii Clarkson.

Stylové šaty inspirované celebritami pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová