Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Módní kreace z pražských ulic: Tohle nabídl týden módy. Troufla byste si na ně i vy?

6. září 2022 | 06:00

Pražský Mystic Skatepark na Štvanici ovládl Mercedes-Benz Prague Fashion Week a přeměnil ho na centrum společenského, ale především módního dění. Od přehlídkového mola však na chvíli opustíme pozornost a přesměrujeme ji čelem k návštěvníkům, milovníkům módy. Protože právě ze street stylu týdne módy lze načerpat inspiraci i k jiným společenským událostem. Podívejte se s námi do světa kreace, fantazie, divoké rozvernosti, ale i nadčasovosti a praktičnosti zároveň.

Čeká vás speciální událost – od vernisáže, přes megalomanský večírek vašich blízkých až po módní události blízké pražskému týdnu módy či se chystáte přímo na něj? Pokud však stále tápete nad tím, jak naložit se svým lookem, street styl z MBPFW vás může navést na tu správnou notu. Provede vás jím fotografka Rozálie Růžičková, která zachytila ty nejlepší outfity pro Blesk pro ženy.

Tip na video: Které další fashion a umělecké události navštívit? 

Video se připravuje ...
Fashion a umělecké události, které nesmíte zmeškat! • VIDEO: Videohub

Potěší vás souhra čiré elegance v podobě monochromatických kostýmků, sestávající z oversized sak, širokých palazzo kalhot a basic topů, které oceníte kupříkladu i v kanceláři či na drinku s kamarádkou. Nadčasový minimalismus, na který již několikátou sezonu vsází módní influencerky.

Autor: Rozálie Růžičková

Autor: Rozálie Růžičková

Kostýmkům hravě konkurují i separé široké kalhoty spolu s oblekovou vestičkou, kterou jsme ještě donedávna vnímaly spíše za pánskou záležitost. Tento business vršek však ovládly i ženy a máme pro toto tvrzení důkazy! V devadesátých letech jí dala nový nádech kupříkladu Jennifer Aniston coby Rachel Green z fenomenálního sitcomu Přátelé. Rachel vestičku doplnila navíc o decentní top, který se jí vyjímal zpod ní. Nyní se však tento elegantní kousek nosí přímo na holé tělo.

Autor: Rozálie Růžičková

Neopomíjenou klasikou jsou i košile nadměrného střihu, ze které lze vykřesat mnoho. Můžete pod ni zvolit poutavý top či na ni navrstvit úpletovou vestičku či šaty a doplnit ji vysokou obuví, za pomoci které rázem dostane look kýženou exkluzivitu a šmrnc.

Autor: Rozálie Růžičková

Pozornost pak na sebe strhnete šaty výrazné barvy, se kterými lze vytvořit zábavný, zároveň sofistikovaný color blocking. Nebojte se mezi sebou mísit zdánlivě neslučitelné barvy, které však nakonec budou tvořit dokonalou symbiózu. Jako například fuchsiovou spolu s neonovou zelenou, na kterou jsem vsadila i já. Košilové šaty WRAP Collection z dílny designérky Lay Sedlákové hravě doplnila kožená kabelka do ruky FOLBEUR a sandálky na podpatku s peřím ze španělského řetězce Zara. Ty však už nejsou z aktuální kolekce a tak do inspirace přikládáme podobnou alternativu.

Autor: Rozálie Růžičková

Nákupní tipy: šaty LAY, po slevě 4500 Kč; kabelka FOLBEUR, 9100 Kč; podpatky Zara, po slevě 699 Kč; sluneční brýle Ray-Ban, prodává alensa.cz, 4139 Kč

Stylové outfity za nejlepší ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Tak na jaký look zaujal právě vás? Na všechny outfity ze street stylu se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová