Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Košilové mini šaty za 799 Kč jdou na dračku! Proč se staly tolik oblíbenými?

13. června 2022 | 06:00

Oblékly je slavné krásky jako moderátorka a modelka Hana Mašlíková, ale i miláček britské televize Amy Hart. U těchto dam to ale rozhodně nekončí, spíše začíná. Obléká je nejedna influencerka a i já jsem podlehla jejich kouzlu. Proč se staly tolik oblíbenými?

Zaujmou na první pohled, ale i dotyk. Jejich zářivě zelená barva a opravdu zajímavý orientální vzor vyčnívaly mezi plejádou ostatních šatů. A poté, co si je obléknete, je opravdu nebudete chtít sundat vzhledem k tolik jemnému, na dotek příjemnému materiálu. A ačkoliv disponují dlouhými rukávy, díky jejich vzdušnosti a lehkosti je hravě unosíte v sebevětším parnu. Vyzkoušeno, prověřeno ve třicetistupňových vedrech!

Osobní archiv Žanety Podlahové

V kabince tolik jejich mini délku neřešíte, při mé výšce 172 cm padnou do téměř poloviny stehen, ovšem nejistý pocit nastane v momentě, kdy začne foukat silnější vítr. To pak máte tendence vrstvenou volánovou širokou sukni neustále kočírovat, aby neodhalila to, co má být zapovězeno. Nutno podotknout, že i přes svou krátkou délku a skládanou sukni neodhalí vaše soukromí. Po pár nošeních od nutkavého „hlídacího reflexu“ upustíte.

Tak jako i ostatní šaty košilového typu padnou téměř každé postavě. A to díky pásku, který vyrovná nesoulad tělesných proporcí a vykouzlí žádoucí siluetu přesýpacích hodin. Padne tak rovným postavám, dámám s postavou hrušky i holkám plnějších tvarů. Vzhledem k véčkovému výstřihu, jehož se docílí rozepnutím horních knoflíků a oddálením košilové rozhalenky, dodají dámám malého vzrůstu opticky pár centimetrů navíc. Jsou žádoucími šaty i vzhledem k své eleganci a variabilitě nošení.

Video se připravuje ...
Hana Mašlíková pro časopis Dieta • VIDEO: Videohub

A jak doladily košilové šaty v růžové barvě (španělský řetězec Zara je nabízí ve dvou barvách) naše slavné krásky? Hana Mašlíková k nim obula průhledné ploché pantoflíčky s výraznou sponou a doplnila je zlatou crossbody kabelkou. Bývalá letuška, britská televizní hvězda Amy Hart je po odchodu z talk show This Morning doladila džínovou bundičkou, plochými žabkami a shopper bag.

Nákupní tipy: šaty Zara, 799 Kč; kabelka Gino Rossi, 2599 Kč; sandálky na podpatku Gino Rossi, 2299 Kč; džínová bunda Mango, po slevě 899 Kč

Další kombinací se můžete inspirovat v naší koláži a vybrané vhodné doplňky k těmto šatům naleznete ve fotogalerii!

Pokud potřebujete pomoci s výběrem stylových košilových šatů, využijte náš internetový srovnávač.

Autor: Žaneta Podlahová