Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Největší klasika na podzim? Černé kozačky! K čemu je obout?

23. října 2022 | 06:00

Víte o větší klasice ze světa podzimní a zimní obuvi, než jsou minimalistické černé kozačky s hladkým reliéfem sahající ke kolenům? My tedy rozhodně ne. Jak lze definovat tuhle klasiku a které kombinace vás zaručeně nezradí?

Černé kozačky si vysloužily přirovnání ke klasice. Co ale tahle klasika zpodobňuje? Vydrží vám roky, protože jsou tolik jednoduché, že zkrátka nikdy nevyjdou z módy. Navíc nepodléhají faktorům, jako jsou věk či tělesné proporce. Mohou si je tak dovolit starší ženy i mladé slečny, boubelky i štíhlé. A jako bonus navíc? Jsou přizpůsobitelné, co se stylu týče. Můžete je proměnit v ležérní casual styl, v ryze elegantní nažehlenou verzi hodnou korporátu i v nenucený šarm, se kterým okouzlíte večer v baru. Jsou zkrátka multifunkčním kouskem, jenž vás nikdy nenechá ve štychu!

Další podzimní kombinace s kozačkami naleznete ve videu! 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Petr Němeček

Jak jedny černé kozačky obout 3x jinak?

Monochromatická elegance

Béžová paleta odstínů je sázkou na jistotu v každém věku. Obzvláště zralým ženám bude hrát do karet, světlé tóny totiž dodají do tváře mladistvý vzhled. Navíc je tato barevná škála vskutku sofistikovanou souhrou. Kombinace roláku s minisukní a elegantním kabátem minimalistického střihu bude vhodná pro nespočet příležitostí, využijete ji do kanceláře i mimo ni.

Krátké délky sukní se není třeba obávat, i když už vám není dvacet. Pokud délka dosahuje alespoň do poloviny stehen a sukně je rovného či mírně áčkového střihu, dovolit si ji může naopak každá z nás, a to bez ohledu na věk či proporce. Pokud k ní ale přece jenom přistupujete s červeně blikajícím vykřičníkem, můžete místo ní zvolit midi verzi s decentním, avšak důmyslným rozparkem uprostřed.

Tipy na nákupy: rolák COS, 250 € (cca 6119 Kč); sukně Massimo Dutti, 1895 Kč; kozačky CCC, 3199 Kč; kabát Massimo Dutti, 9995 Kč; kabelka COS, 250 € (cca 6119 Kč)

Na pohodu!

Motorkářské bundy i beránkový reliéf jsou stálice i absolutní módní hity! Co ale tyto cool záležitosti spojit dohromady? A tak tu máme stylový koktejl, který potěší, rozmazlí a zahřeje! Doplňte ho o klasické úzké či rovné džíny tak, aby se daly zastrkat do kozaček, o basic tričko a roztomilý huňatý rolák.

Tipy na nákupy: bunda Zara, 1999 Kč; svetr Mango, 1299 Kč; džíny s.Oliver, 2499 Kč; kozačky CCC, 3199 Kč; kabelka Reserved, 999 Kč

Barevná symbióza

Černé kozačky si stejně tak budou rozumět s další klasikou módní scény – s úpletovými šaty. Pokud vás čeká speciální událost, zvolte netradiční barevnou kombinaci. Třeba růžovou s červenou, která je už několikátou sezonu na módním výsluní. Stejně tak budou dobře fungovat růžová s oranžovou, zelená se žlutou nebo modrá se zelenou. Tak hravě do toho!

Tipy na nákupy: šaty Mango, 1299 Kč; kabát Mango, 6499 Kč; kozačky CCC, 3199 Kč; kabelka Mango, 899 Kč; pásek Massimo Dutti, 1595 Kč

Velký výběr bot, které skvěle doplní váš podzimní outfit, najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na nejlepší výběr klasických černých kozaček se můžete podívat v naší fotogalerii zde:

Autor: Žaneta Podlahová