Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obchody opět otevřené! O které módní kousky se popereme?

10. května 2021 | 06:00

Vládou nařízený lockdown nás oblékl do teplákových souprav, jež se už loni na jaře staly naší uniformou. Ačkoliv se pohodlné oblečení stalo přijímaným oděvem i mimo zdi našich domovů, a navíc inklinovalo až k módnímu trendu, jsou přece jen základní kousky, po kterých tolik toužíme, ale které se virtuálně vybírají jen stěží. Po kterých sáhneme jako první, až vkročíme do obchodů?

Základní šatník – pár oděvů v odpovídající kvalitě a nadčasového rázu – jsme si za uplynulé sezony obstaraly v hojné míře. Avšak s postupem času, měnící se náladou, měnícími se prioritami, ale i váhou se nám naše must-have obměňuje. Nebo jen toužíme po svých oblíbencích v trochu odlišné variantě – co se střihu či barvy týče. Je tu ale jeden háček... Bez jejich vyzkoušení jsme zcela nahrané. Ačkoliv věrně známe své proporce a víme, co jim sluší a padne, ne vždy se trefíme tou správnou velikostí a zklamání ze zdlouhavého procesu virtuálního vybírání vysněného favorita nechceme zažívat. A to nemluvíme o následném, ne příliš příjemném průběhu reklamace.

Jaká další úskalí, vyjma zklamání z nevyhovující velikosti, se pojí s nákupy přes internet? Na to se podívejte ve videu!

Na které kousky jsme tolik netrpělivě čekaly a sáhneme po nich ihned, co vkročíme do obchodů?

Komplikované boty

Jarní blůzky, trička, pletené vesty, svetry v radostných barvách, dokonce i trenčkot. Módní atributy, u kterých si troufneme na jejich virtuální nákup. Ale co boty? A navíc tenisky a ke všemu v bílé barvě? Zní to možná jako jednoduchý úkol, na bojišti se však přeměňuje v nadlidský výkon. Právě tento kousek se obtížně shání vzhledem k vysněné podobě, ale především velikosti. Když už tedy konečně naleznete své bílé krásky, nesedí vám. A tak tento začarovaný kruh pokračuje dál. Koupě přes internet tak nepřipadá v úvahu a nezbývá vám nic jiného než trpělivě čekat, až se budete moct vrhnout na honbu vysněných bílých tenisek. Na vašem seznamu budou dost možná i balerínky, které si budou letos opravdu znamenitě počínat. Doslova v patách jim pak budou mokasíny se zvýšenou robustní platformou, jež budou zástupci elegance bez námahy, nebo černé polobotky zvané derby. 

V(d)ěčný denim

Stejně tak obtížně se vybírají džíny. Ačkoliv se vám může zdát střih mom jeans opravdu velký, budete se popadat za hlavu, proč jste si nakonec vzala – vzhledem k optickému klamu – o číslo menší velikost. Naopak skinny kalhoty vám můžou být těsnější, než jste se domnívala. S džínami je to zkrátka na osobní vyzkoušení.

Jaké jsou teď na aktuálním módním výsluní? To si přečtěte v našem článku:

Základ základů

Opravdovou zkouškou ohněm je pak spodní prádlo, obzvlášť podprsenky. Protože špatně vybraná podprsenka, která vás bude škrtit nebo nebude dostatečnou oporou pro vaše vnady, vám spolehlivě otráví den. A s blížícím se jarem tolik potřebujeme základní tělovou, která nebude nevzhledně prosvítat pod bílými košilemi či průhlednými šaty tak jako podprsenka bílá. Doufáme, že je to již zažité pravidlo, které není potřeba připomínat. A pokud přece jen hřešíte, je na čase si letos jednu „tělovku“ pořídit!

Ten nejlepší výběr spolu s ostatními základními kousky naleznete v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová