Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Levné vs. luxusní! Pořiďte si ikonické módní kousky za rozumnou cenu

8. prosince 2020 | 06:00

Čas od času každý zatouží po ikonickém modelu luxusní značky, jež má v historii módy své právoplatné místo. Ať už jsou to věhlasné lodičky s červenou podrážkou značky Christian Louboutin nebo kabelka od Louis Vuitton. My se ale nyní zaměříme na sezonní nejkopírovanější modely. Které kousky patří mezi ně?

#1 Praktický i módní doplněk

Tento doplněk, jenž se stal oblíbencem nejen díky své praktické funkci, ale i ryze módní povaze a bez kterého se mnozí už neobejdou, je jedním z nejžádanějších. Není proto divu, že patří tyto drobné modely k těm nejkopírovanějším. Jedním z nich je kožený pásek se zlatou sponou zobrazující propletená písmenka GG, který má na svědomí italská oděvní společnost Gucci. Jeho kouzlu propadlo nespočet známých celebrit. Od světových modelek, jako jsou Alessandra Ambrosio, Cindy Crawford, Kendall Jenner, Rosie Huntington-Whiteley, až po herečky Jennifer Aniston nebo Vanessu Hudgens. Nyní jeho levnou verzi seženete v módních řetězcích v dostupné cenové relaci, kterou si může dovolit téměř každý.

#2 Vojenská bagančata

Za mnoho trendů, které se letos zaryly do povědomí všech, je odpovědná italská exkluzivní značka Bottega Veneta. Přišla i s těmito robustními bagančaty s názvem chunky chelsea boots. Důvody, proč jsou tolik oblíbené, jsou prosté. Jsou praktické, pohodlné, snadno kombinovatelné a ochrání vaše nohy i před vydatným deštěm či sněhem.

#3 Ikonický model žen

Itálie, zdá se, velmi boduje. A tak u ní ještě chvíli zůstaneme. Na paškál teď totiž přichází oblíbený kousek žen, kterým se odlišují od mužského protipólu. Kabelka. Vlastně rovnou dvě. Řeč je o modelu The Pouch od značky Bottega Veneta. Tato kabelka si svým vzhledem roztomilého nadýchaného polštářku, leč navýsost velmi vkusného, elegantního a noblesního, podmanila téměř celý svět. Novou, aktuálně oblíbenou sestrou stejnojmenné značky se pak stala Cassette Bag. Tahle kabelka, pro kterou je čtvercový reliéf doménou, je na aktuálním módním výsluní.

Podívejte se do naší fotogalerie na levné vs. drahé verze těchto modelů:

#4 Novodobé gumáky

Popularitu brandu Bottega Veneta však střídá kodaňská značka Ganni, která sype jeden trend za druhým. Stala se populární především díky puncu ryzí osobitosti, pohodlnosti oblečení či vyváženému kontrastu. Oděvy jsou totiž snadno kombinovatelné, ale zároveň vyčnívají kvalitním neotřelým designem, kdy každý kousek vynikne i zvlášť. Momentálně si módní influencerky oblíbily staré dobré gumáky, ovšem s inovací. Jsou totiž robustnější než ty, které tvoří typický symbol prázdninových festivalů – barevné gumáky. Disponují zvýšenou podrážkou a matným vzhledem. Připomínají spíše luxusní kožené volné kozačky ke kolenům.

#5 Zná ji každý

Doslova status britského luxusu dostal vzor, jenž je pro značku Burberry typický. Kostkovaný motiv, který tvoří černo-červené čáry na béžovém podkladu. Jeho historie sahá až do roku 1967, kdy jeden vrcholový manažer pařížského obchodu této značky chtěl všít vně trenčkotu podšívku, která dodá kabátu neotřelost a barevnost. Tento vzor se stal natolik oblíbený, že se s ním vytvořily deštníky, a ty se ihned vyprodaly. Poté vznikly ikonické šály, jejichž obdobu má v šatníku téměř každý!

Podívejte se na video s další módní inspirací!

Video se připravuje ...
Jak nosit čelenku: Jednoduché tipy, které vám vykouzlí krásný účes! • VIDEO: Petr Němeček

Náš tip: Další možnosti s tipy na nákup levnějších verzí drahých módních kousků najdete také v aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy. Koupit ho můžete v novinových stáncích nebo v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

titulka Blesk pro ženy
Autor: red

 

Autor: Žaneta Podlahová