Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Je praktičtější, než se zdá: Prošívaná vesta je módním hitem! Propadla jí i Kate

30. září 2022 | 06:00

Vesta je jedním z nedoceněných oděvů. Evokuje v nás módu hodnou koňského sedla, rybářský mundúr či běžeckého nadšence v podzimním nečase. Navíc si mnoho dam neví rady, jak toto oblečení nosit. Možná vás ale přesvědčí o opaku Kate, princezna z Walesu, a nakonec ji vezmete na milost!

Také ve vás prošívaná vesta se vzorkem pravidelných menších kosočtverců rezonuje jako kus garderoby jezdkyně na koni? Možná tak daleko od pravdy nebudete. Tento trend si totiž oblíbila již zesnulá královna Alžběta II., která ho s úctou nosila na koňské shows ve Windsoru. Vesty oblékala většinou na svetry a k nim volila volné sukně. Nezbytnou součástí outfitu byl hedvábný šátek, díky kterému se stala doslova šátkovou influencerkou.

Další podzimní inspiraci naleznete ve videu: 

Video se připravuje ...
Trendy 2022: Jaké boty pofrčí na podzim a v zimě? • VIDEO: Videohub

Ne všichni však chovají úctu k tomuto nedoceněnému oděvu. V někom totiž může evokovat rybářské či ryze sportovní oblečení. Navíc si spoustu dam neví rady s kombinacemi, které za pomoci vesty vytvořit. Nyní, i k mému překvapení, se ale stává utilitárním hitem. Ideální oblečení, které můžete nosit na podzim, dokud neudeří mrazy a sníh. Jemné prošívání navíc propůjčí vašemu looku ten správný šmrnc i eleganci. Prošívání je trendy nejen na vestách, ale především na bundách a kabátech. 

Nedávno se vesta objevila i na Kate, princezně z Walesu, která opět dokázala, že má velký cit pro módu. Odpovídá tak na otázku: Jak tuhle vestu nosit? V příznivějším počasí ji můžete obléknout ke košili a úzkým kalhotám, jak prosté. Vhodným obutím budou mokasíny, jednoduché tenisky či kotníčkové boty na zavazování.

V nepřízni počasí ji zvolte k pletenému svetru s kulatým výstřihem nebo k teplému roláku, skinny kalhotám či džínám. Outfit pak doplňte vysokými kozačkami či kotníkovými botami s masivní podrážkou, a pokud prahnete po nevšedním vzhledu, doplňte look plstěným kloboukem. 

Krátká prošívaná vesta s přesným vzorkem kosočtverců však není jediným typem tohoto svrchního oblečení. Trendy je i oversized vesta se vzorem obdélníků či s roztomilým vlnobitím. Ta půjde ruku v ruce s midi šaty a vysokými kozačkami na blokovém podpatku či se společenskými paperbag kalhotami. Pokud chcete souznít s minimalistickým pojetím, vsaďte na béžové či khaki tóny barev.

Sháníte vestu za nejvýhodnější cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Tip redakce. Tyto 3 vesty patří k našim favoritům:

Autor: Žaneta Podlahová