Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Největší přehled letošních maxi šatů. Na své si přijdou i boubelky!

16. května 2023 | 06:00

Letošní sezona šatů na jaro/léto se zaměřuje především na pestrou škálu barevných odstínů, které dají vyniknout ryzí ženskosti. Potěší vás něžné i koketní atributy zároveň, a to v podobě vázanek, průstřihů či vzorů květin. A co je nejlepší – vyberou si dámy vysoké i menší, boubelky nebo i ženy, které nejsou spokojené s velikostí svého poprsí.

Minimalistické jednobarevné šaty v prodloužené délce jsou základem šatníku. Tento nadčasový oděv vám poslouží na mnoho sezon dopředu a investice se opravdu vyplatí. Nemusíte se ani obávat kombinací s krátkými bundičkami a saky při chladných ránech či večerech. Lze je doplnit jak stálicí v podobě koženého křiváku, tak trendy sezonní záležitostí, jako je džíska, či delším oversized sakem. Vedle unitárních modelů budou letos kralovat i výrazné vzory, opulentní květy i volány. Které další trendy by vám neměly uniknout? 

Tip na video: Podívejte se, které střihy sluší boubelkám i štíhlým dámám!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Šaty pětkrát jinak, které lichotí boubelkám i štíhlým ženám • VIDEO: Videohub

Střihy pro menší i vysokou postavu

Letošní sezonu si přijdou na své ženy menšího vzrůstu, kterým lichotí výstřih do V, jenž opticky prodlouží postavu. Dejte si ale pozor na výběr těch správných ramínek. Zvolte úzká, špagetová místo rukávů, pokud vám to vaše paže dovolují.

Balonové rukávy, které se neustále těší velké oblibě – a zdá se, že jen tak z módy nevyjdou – jsou často spojeny s rovným, lodičkovým či "véčkovým" výstřihem. Tento střih šatů nejvíce vynikne na štíhlých a vysokých dámách.

Ostatně letos dáme vyniknout svým tělům o něco více než obvykle. Léto se bude ubírat cestou smyslnosti, lehké koketnosti a ryzí ženskosti. Šatům s průstřihy v oblasti pasu i hlubokými výstřihy na zádech tak bude obzvláště hrát do karet!

Maxi šaty pro plnoštíhlé

Boubelkám polichotí košilový či zavinovací střih v kombinaci s delšími rukávy. Stahovací pásek a delší rukávy totiž zeštíhlí a zakryjí problematické partie. Letos však dámy výraznějších křivek potěší i ultra cool asymetrický střih. Jeho šikmě střižená silueta přes jedno rameno má prodlužující efekt. Více o něm se dozvíte v našem článku zde:

Důraz na ženskost se pojí se vzorem nestárnoucí klasiky v podobě květin, ale především proužků. Ten vládne mezi vzory už několikátou sezonu. Romantické duše potěší volánkystupňovité a splývavé šaty, díky kterým bude pohyb svobodnější než kdy dříve. Ideálním obutím budou tenisky, které dodají looku ten správný rošťácký šmrnc.

Triky pro malé poprsí

Pokud máte malé poprsí a tento fakt vám ubírá na sebevědomí, zvolte šaty s řasením nebo výraznými vzory v jejich horní části. Můžete také vytvořit iluzi objemnějšího hrudníku tím, že doplníte dekolt masivními šperky. Pozornost od partie, která vás trápí, odpoutáte i již zmiňovanými průstřihy v pase.

A na co dalšího se ještě můžete letos těšit? Na vzdušné materiály, sexy vázání, etno styl, ombré efekt, šaty s halter výstřihem i smyslným děrováním nebo na slip dress, tedy šaty, jež připomínají svůdné negližé. Vyberte si své oblíbenkyně v naší fotogalerii! 

Stylové letní šaty za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová