Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kostky, semiš, džínovina! Country styl je v kurzu, víme, kam jít nakupovat

24. října 2019 | 06:00

Styl, který pochází z venkova, si zamilujete. Umí být totiž stejně slušivý a elegantní jako styl městský. Jak kousky v country stylu nosit a nevypadat jako z Divokého západu?

Pro tento styl je typická džínovina, a to nejen ve formě kalhot, ale i bundiček, košil, sukní a lacláčů. Dalším materiálem je kůže, zejména broušená, neboli semiš. Tu často zdobí třásně. Dalším zdobením mohou být volánky nebo krajka. Pokud jde o vzory, spadají sem zejména kostky a květinové vzory. Jako doplněk vám poslouží klobouk nebo šátek.

Letos mezi trendy spadají kotníkové westernové boty, kozačky a také opasky. Pokud jde o nositelnost tohoto stylu, je to jednoduché: snažte se kombinovat výše zmíněné kousky s těmi běžnými, abyste nevypadala, jako když jdete na countrybál. 

Ke kovbojským botám a kostkovanému kabátu oblékněte minimalistický rolák a k lacláčům si klidně oblečte klasický trenčkot. Do outfitů zapojte i bílé tričko, které se běžně v této módě neobjevuje – ženy totiž nosily pouze halenky. Díky tomu bude ale model vypadat současněji.

V naší fotogalerii si prohlédněte inspirativní outfity a tipy na nákup:

Autor: Markéta Luštincová