Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak snadno přejít z jara do léta? Stačí udělat pár změn v šatníku!

26. května 2019 | 06:00

Ráda si před nákupy naplánujete, co je nutné na novou sezonu do skříně doplnit? Tak to se vám bude hodit náš návod. Stačí udělat pár změn a z jara se snadno přehoupnete do léta. Co si tedy koupit, a mít tak funkční šatník?

V létě to máme mnohem jednodušší. Není nutné vrstvit, a tak oblečení nezabere ani tolik místa ve skříni (o to víc letních šatů se nám tam vejde). S těmito snadnými změnami zvládnete přejít z jara do léta během chvilky a za málo peněz  za předpokladu, že si kousky vůbec budete muset kupovat, protože většinu z nich už určitě máte doma.

Vyměňte: Tmavé barvy za světlé

Tohle je i o pohodlnosti, mnoho žen má doma většinu věcí v černé barvě, protože si chtějí usnadnit kombinování. V létě ale volte světlejší barvy. Zkuste místo černých kousků vybírat béžové.

Vyměňte: Těžké materiály za len, hedvábí či bavlnu

Možná ještě chvíli užijete teplý kardigan přes šaty, ale už brzy si budete libovat v kouscích, které jsou vyrobeny z těchto přírodních materiálů. Jsou chladivé, člověk se v nich nepotí a vypadají luxusně! Pořiďte si alespoň šaty nebo halenku.

Vyměňte: Džíny za plátěné kalhoty

Džíny nosíme celý rok, tak proč je alespoň jedno období nevyměnit za pohodlnější kousek  plátěné kalhoty, nejlépe ty široké, které nechají vaši pokožku dýchat.

Vyměňte: Punčocháče za bandeletky

Tohle by si měly zapamatovat ženy, které mají silnější stehna (když se vám dřou i jen trochu o sebe). Když je chladno, tření zabrání punčocháče, ale v létě mohou mezi stehny vzniknout nepříjemné odřeniny. Tomu zabrání bandeletky. Vypadají jako vršek samodržících punčoch.

Přidejte: Mnohostranné plavky

Ano, i plavky se dají nosit jinam než na pláž, pokud si tedy pořídíte ty jednodílné, bez zbytečných nápisů, prostě co nejjednodušší. Ty pak vezmete nejen k vodě, ale můžete k nim přidat sukni nebo kraťasy s vysokým pasem, přehodit přes ně sáčko a máte z nich skvělý letní topík.

Přidejte: Správné doplňky

První věcí, kterou si musíte pořídit, je určitě slaměná kabelka. Obrovský hit, který už druhou sezonu válcuje obchody, se hodí na dovolenou, ale i do města třeba na kávu. Každý outfit dokáže skvěle odlehčit a navodit letní atmosféru. Důležitým doplňkem jsou sluneční brýle a pak také klobouk, který nemusíte nosit jen u moře. Pokud nejste zrovna kloboukový typ, možná si ráda užijete společnost látkových čelenek nebo ozdobných sponek do vlasů.

Kupte si nový kousek na léto podle našeho návodu, inspirovat se můžete v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová