Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Stylové bombery: Nebojte se jich! Sluší i ženám po čtyřicítce!

14. září 2016 | 06:00

Neexistuje snad jediný obchod s módou, kde byste právě teď nepořídila bomber. Po letech přebírá vládu nad bundičkami a na druhou kolej odsouvá kožené křiváky. Už ho máte v šatníku?

Ještě loni na podzim se to v obchodech hemžilo koženými křiváky v různých barevných provedeních, které občas na stojanu doplnila nějaká ta džínová bundička. Letos je všechno jinak! Absolutně nejžhavějším módním hitem aktuální sezóny jsou bombery.

Začátek bombermánie

Začalo to celkem nenápadně unisexovým khaki bomberem, který si zamiloval snad každý. Na jaře v Londýně jsem jich při procházce po Oxford Street napočítala asi dvě stě. Nosili je štíhlé i baculky, dívky i zralé ženy a samozřejmě také muži. "Bombermánie" ovšem propukla nejenom v zahraničí, ale i u nás. Z jarních kolekcí se přesunula do letních a z letních do podzimních. Je tedy nadmíru jasné, že se nejedná o krátkodobý módní výstřelek, ale možná o nový nadčasový kousek.

Vyberte si

V aktuální sezóně už rozhodně nenarazíte jen na khaki bomber! Frčí totiž pastelové a metalické provedení, nejrůznější potisky a nápadné výšivky. I když vám bomber hraje všemi barvami, pořád je stejně univerzální jako ten jednobarevný. Vypadá skvěle k různým sukním, džínám i třeba kalhotám se širokými nohavicemi.

Samozřejmě se bombery kromě barevného provedení liší i střihem. Některé sahají do pasu, jiné k bokům a ty podzimnější klidně až do půlky stehen. Pro odvážnější jsou tu bombery s vycpanými rameny nebo nápadnými kapsami.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!