Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pánská móda: Jaké největší chyby dělají muži při výběru obleku?

Video se připravuje ...
Největší módní chyby, které dělají muži při výběru obleku!
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
16. listopadu 2016 | 06:00

Vybrat si oblek není záležitost na pár minut. Navíc muži při pořizování samostatných sak i obleků dělají často chyby. Na co si dát největší pozor?

Při výběru obleku dělají muži tři zásadní chyby. Tou první jsou délky rukávu košile a rukávu saka. Ten od košile by měl být zhruba o centimetr delší. Absolutně největším prohřeškem je vzít si pod sako košili s krátkým rukávem. To by se nikdy nemělo stát. Druhou velkou chybou je špatné zapínání knoflíků na saku. Na saku se dvěma knoflíky se zapíná pouze ten horní. Stává se, že si pánové zapnou oba nebo jen spodní knoflík. To je špatně!

Třetím největším prohřeškem je špatný výběr kravaty. Ta má být dlouhá přesně tak, aby akorát zakryla sponu na pásku. Samotné uvázání kravaty je samozřejmě také důležité. Stejně tak i příležitost, ke které ji muži nosí. Například na obchodním jednání, kde chce dotyčný muž ukázat ostatním, že si jich váží, je kravata nutností. Motýlek se dříve hodil především k vysoce společenským příležitostem. Dnes nosí muži nápadné motýlky především kvůli tomu, že když už jsou v obleku, chtějí si to užít.

Některé chyby nám ženám mohou připadat k smíchu, ale musíme uznat, že pánové to, co se týče dress code, rozhodně nemají jednoduché. Natočily jsme pro vás video, díky kterému se vaši muži mohou naučit, co si obléknout, když na pozvánce stojí business, casual nebo black tie.

Video se připravuje ...
Pánská móda na pozvánce: Jak se obléknout podle cassual, business nebo black tie? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ