Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak vypadaly malé černé dříve a jaké frčí dnes?

9. ledna 2015 | 06:00

Takzvané malé černé jsou módním hitem již desítky let. Jednoduché pouzdrové šaty symbolizují eleganci, ženskost a vytříbený vkus. Jak malé černé vypadaly dříve a jaké jsou trendy právě teď?

 

"Matkou" černých pouzdrových šatů byla fenomenální módní návrhářka Coco Chanel. Přesně v roce 1956 si malé černé oblíbila legendární Marilyn Monroe a o čtyři roky později se v nich prošla na snídani k Tiffanymu Audrey Hepburn. Tehdy se z jednoduchých šatů stal vrchol elegance a nesmrtelný módní hit.

Malé černé
Autor: profimedia.cz

Co frčí dnes?

Délka malých černých se postupem času lehce zkracovala, dnes je optimální délka pár centimetrů nad koleny, ale bez problému seženete i o několik čísel delší.

Stejně jako Audrey Hepburn nosila šaty s třásněmi i Marilyn Monroe. Dávala přednost rafinovaným průstřihům vyplněným sítí, i dnes jsou moderní nejrůznější zdobení. Nejčastěji můžete narazit na malé černé kombinované s krajkou, síťovinou nebo koženkou. Ozdoby v podobě třásní, flitrů a ozdobných kamínků už taky nejsou žádným překvapením.

Pokud si však potrpíte na jednoduchou a především univerzální klasiku, klidně vsaďte na jednoduchý střih bez ozdob, který nikdy nestárne.

Nejkrásnější kousky si prohlédněte v naší fotogalerii!