Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

5 příšerných módních trendů, které by v roce 2015 měly zmizet!

  • Některé trendy by měly zmizet.
    3. ledna 2015 | 06:00

    Rok 2014 přinesl do módního světa mnoho nových trendů. Z návratu minimalistické módy 90. let jsme měly velkou radost. Stejně tak nás potěšilo, že pohodlné tenisky můžeme nosit klidně i k šatům. Přišlo však i několik trendů, které se úplně nepovedly.

  • Normcore

     

    Podle nového módního stylu zvaného "normcore", není důležité co máte na sobě za oblečení. Celý tento trend totiž spočívá v tom, abyste nebyli vůbec trendy, naopak musíte vypadat co nejobyčejněji. Znamená to tedy nijak se nelišit, nevyčnívat, zkrátka splynout s davem. Jeho vyznavači razí hesla typu "normální je být normální", nebo "hlavně nenápadně". Z okázalé průměrnosti se tak během pár měsíců stal nový módní hit.

    Nebýt vidět? Splynou s davem? To opravdu chceme?

    Tepláky, Zara, 899 Kč
    Autor: archiv firem
  • Nahá móda

     

    V roce 2014 se zejména mezi slavnými ženami rozjel trend tzv. nahé módy. Odstartovaly ho zpěvačky Miley Cyrus a Rihanna, které se nebojí přijít polonahé ani na slavnostní udílení cen. Průsvitné šaty, odhalené bradavky a vykukující zadeček - čím víc se odhalí, tím se o nich víc mluví.

     

    Chápeme, že na sebe potřebují strhnout pozornost, ať to stojí, co to stojí, ale být vkusná a elegantní taky občas není k zahození.

    Návrhářka, která Andree šaty šila, se nechala inspirovat Rihannou.
    Autor: Reuters
  • Asymetrická sukně

     

    Mullet, neboli asymetrická sukně se stala absolutním hitem léta 2014. Dívky a ženy si ji poměrně rychle oblíbily a začaly ji oblékat i k slavnostním příležitostem. My jsme si k ní však cestu nikdy nenašly. Možná proto, že tento střih sluší jen ultra štíhlým ženám s dokonalýma nohama. A co my, normální ženy? My chceme taky nosit sukně! Ale zároveň v nich chceme vypadat perfektně, a to asymetrický střih nesplňuje.

    Mullet sukně
    Autor: style.mtv.com
  • Ortopedické sandále

     

    Tento překvapivý comeback z 90. let vyrazil všem dech. Klasické "školní" pantofle i ortopedické sandále se znovu vrátily do ulic a doslova zaplavily přehlídková mola. Jsou pohodlné a s trochou nadsázky i vtipné a hravé, ale opravdu ošklivé. Vždyť i pohodlné věci mohou vypadat pěkně, ne?

    Co říkáte na tento žhavý trend?
    Autor: Shutterstock
  • Roztrhané džíny

     

    Na lehce otrhaných džínách není vůbec nic špatného. Naopak. V kombinaci s lodičkami a vkusnou halenkou se z nich dokonce může stát super elegantní kousek. Pokud vám však z kalhot vylézají téměř obě celé nohy, stává se z modelu laciný pokus o získání pozornosti okolí.

    Modelka Jenna Bentley vsadila na hojné prostřihy.
    Autor: profimedia.cz

Klíčová slova:  móda, trendy, ošklivé trendy, oblečení, rok 2015
Diskuse ke článku
.