Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Nesmrtelné puntíky: Na výsluní se drží přes 100 let!

30. června 2014 | 06:00

V záplavě různých nejrůznějších vzorů, které z módního výsluní odchází a pak se zase vrací, jsou puntíky jedny z nejstabilnějších vůbec. Dá se říct, že jsou stejně oblíbené, trendy a univerzální jako třeba bílá košile, pouzdrová sukně či malé černé. Vybraly jsme pro vás ty nejlepší puntíkaté kousky, které teď v začátcích léta seženete v obchodech i na internetu.

141 let

Puntíky všech velikostí jsou oblíbeným vzorem již několik dekád. Své místo ve světové módě si vydobyly v roce 1873. Později tento roztomilý, ale ženský styl proslavila pohádková postavička Minnie, ale také reálná žena, idol Marilyn Monroe. 

Letošní trendy

V posledních letech se už bez puntíků neobejde téměř žádná módní přehlídka, ani obchodní řetězec. Přes zimu jejich popularita sice většinou utichá, ale se zvyšující se intenzitou slunečních paprsků stoupá také popularita puntíků. Letos kupříkladu maximálně frčí kombinace tohoto nesmrtelného vzoru s květinami, bílé puntíky na červeném podkladu i záplavy drobných teček. 

Trollied Dolly, zoot.cz, 1899 Kč.
Autor: archiv firem

Sluší všem

Puntíkaté oblečení také podtrhuje ženskost, sluší každému typu postavy a je úžasně variabilní. Jednou se v puntíkatých šatech můžete proměnit v retro dámu, jindy zase být za hravou školačku. 

Top, šaty, kalhoty a nebo puntíkový doplněk? Na tom nezáleží. Hlavní je, když letos váš letní šatník ozdobí alespoň jeden hravý nesmrtelný kousek s puntíky. Pokud už takový máte, napište nám, o jaké oblečení či doplněk se jedná. Krásné léto!