Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nový trend slavných žen: Pánské obleky jsou sexy!

29. května 2014 | 06:00

V šatnících slavných žen vždy najdeme skvělou inspiraci. Tentokrát nás zaujaly pánské obleky, které jsou teď ve světě velkým hitem. Proč je také nezkusit? Poradíme vám, jak je nosit.

Kalhoty a žena? Nikdy!

V období první republiky bylo nepřípustné, aby žena, ať už vysoce postavená, nebo z nižší třídy, nosila kalhoty. První odvážnou se stala herečka a zpěvačka Marlene Dietrich, která se rozhodla udělat z kalhot ženský trend. Dnes patří neodmyslitelně do ženských šatníků a některé z nás si to bez nich ani nedokážou představit.

Dnes? Samozřejmost!

Nošení kalhot je pro nás dnes naprosto běžné. avšak je tu nový trend, který k nám pomalu proniká ze světa showbyznysu. Jedná se o pánské obleky střižené pro dámy. Ty si oblíbily takové hvězdy, jako Diane Keaton, Angelina Jolie či Kim Basinger, které v pánských outfitech navštěvují i ty nejluxusnější společenské akce.

Kelly Osbourne
Autor: profimedia.cz

Kdo by si myslel, že s černými kalhotami a sakem má vyhráno, mýlil by se. To je totiž jen začátek. Nesmíte zapomenout ani na košili, kravatu či motýlka nebo třeba manžetové knoflíčky.

Základní pravidla nošení obleku

1. Sako a kalhoty musí být vždy ze stejného těsta! Jak materiálově, tak i barevně.

2. Pokud místo pánské košile zvolíte dámskou halenku bez kravaty, rozepněte si alespoň první dva až tři knoflíčky, ať nepůsobíte upjatě. Blůzy zapnuté až ke krku se hodí do kanceláře, ne na společenskou akci.

3. Nikdy nezapomeňte na šperky, které pánskému stylu dodají potřebnou dávku ženskosti.

4. Co se týče detailů, k pánskému obleku se skvěle hodí rudé nehty, výrazná rtěnka a rozpuštěné vlasy.

Slavné ženy v oblecích si prohlédněte v naší fotogalerii.