Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Větší zadeček a malá prsa? Vyberte si plavky, podle vaší postavy

Barvičky patří k létu a letos si je určitě užijete
30. května 2014 | 06:00

Blíží se plavková sezóna a s ní i stresy, jak co nejrychleji zhubnout do oblíbených bikin. Většina z nás už se nejspíš smířila s tím, že se za pár měsíců v Heidi Klum nepromění. Co tedy s tím? Stačí si vybrat plavky, které z nás sice topmodelky neudělají, ale dokážou zamaskovat drobné nedostatky a posílit tak naše sebevědomí. A to je přece mnohem cennější než postava modelky z titulních stran módních časopisů. Milé dámy, nezoufejte, poradíme vám, jak vybrat plavky, ve kterých budete vypadat jako bohyně!


Vyberte si správnou velikost

U plavek platí stejná pravidla jako u spodního prádla. Musejí sedět! Proto si dejte opravdu záležet na výběru správné velikosti horního dílu. Možná vám tato rada připadá banální, ale divily byste se, kolik žen nezná svou správnou velikost. A jak má tedy správná podprsenka padnout? „Obvod musí držet pevně na těle, ale neměl by se zařezávat. Ideální je, pokud se vám mezi záda a zapínání vejdou dva prsty. U plavek ale myslete také na to, že trošku povolí, a tak raději sáhněte po menším obvodu. Košíčky vám musejí dobře padnout a ňadra by měla podprsenku vyplnit. Pokud vám přetékají nebo podprsenka naopak odstává, máte špatnou velikost,“ prozrazuje ředitelka společnosti Timo Terezie Trusinová. „U kalhotek se řiďte hlavně svým pocitem a nezapomeňte, že klasickým střihem nikdy nic nezkazíte,“ dodává.

Průstřihy jsou letos v módě
Autor: Profimedia


Jak zamaskovat…

… větší zadeček

Máte-li větší zadeček, vyhýbejte se příliš vykrojeným nebo příliš nízkým kalhotkám. Pokud navíc nepatříte mezi majitelky extra dlouhých nohou, vyvarujte se také kalhotkám s nohavičkou. „Spousta žen si myslí, že nohavičkové kalhotky větší zadeček schovají, ale není to tak. Tento typ kalhotek totiž nohy opticky zkrátí a rozšíří a celá postava pak vypadá robustněji,“ radí Terezie Trusinová. Pokud milujete vzory, volte jen drobný potisk, který zamaskuje drobné nedostatky. Pokud ale trváte na jednobarevných plavkách, pořiďte si černé, které opticky zužují. Ideálním doplňkem k vodě je pak pareo, tedy šátek, který omotáte kolem sebe a elegantně tak zakryjete to, co ukazovat nechcete.

… větší bříško

Chcete-li zamaskovat větší bříško, máte hned několik možností. Záleží pouze na tom, jak moc chcete chodit zahalená. „Pokud vám tolik nezáleží na dokonalém opálení, volte jednodílné plavky nebo třeba tankiny, které si můžete během opalování vyhrnout. U jednodílných plavek navíc můžete zvolit zajímavé řasení, které bříško rozdělí a opticky zúží, nebo sáhnout po výrazných vzorech, které také uberou pár kilogramů,“ prozrazuje tajemství ideálních plavek Trusinová. Jestliže patříte mezi milovnice dvoudílných plavek, vyzkoušejte ty s vyššími kalhotkami. Nejenže vám zakryjí bříško, ještě k tomu budete mít plavky ve stylu moderního retra. K dostání jsou také ohrnovací kalhotky, které si můžete upravovat podle potřeby.
Větší prsa nejsou problém, pokud zvolíte tu správnou podprsenku
Autor: shutterstock


… velká ňadra

Ačkoliv se to může zdát mnohým ženám neuvěřitelné, velká ňadra mohou být pro jejich majitelky pořádný problém. V běžných obchodech se totiž na velké košíčky moc nemyslí, a ženy proto nemají z čeho vybírat. „My se specializujeme především na ženy, které mají velké košíčky, ale i malý obvod. V našem portfoliu proto najdete košíčky až do velikosti K,“ říká Trusinová. Pro velká ňadra můžete vybírat košíčky s kosticí nebo slabě vyztužené plavky. Pokud máte pevná prsa, volte plavky s nižším středem. Dáte tak vyniknout jejich kráse. Pokud potřebujete prsa naopak udržet na svém místě, sáhněte po plavkách se středem vyšším.


… malá ňadra
Módní potisky, letos frčí květinové
Autor: timo


Pokud vás příroda příliš neobdařila, nemusíte zoufat. Patříte totiž mezi šťastné ženy, které si mohu dovolit různé střihy plavek. „Vybírat můžete například ze střihů bandeau, trojúhelníčky nebo plavky s kosticí a výztuží. Pokud potřebujete ňadra opticky zvětšit, vybírejte podprsenky ve výrazných barvách nebo se zajímavými potisky. Plnost dekoltu vám vykouzlí také zajímavé řasení,“ radí Terezie Trusinová.

Malá rada na závěr

Nejlepší způsob, jak zamaskovat problematické partie, je odvést pozornost jinam. Máte například větší bříško nebo zadeček? Pořiďte si plavky se zajímavou podprsenkou. Každý bude uchvácen vaším poprsím a nějakého menšího nedostatku si ani nevšimne.