Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Oblečení, které byste po čtyřicítce raději neměla nosit!

  • Ženy po čtyřicítce by podle odborníků neměly nosit krátké sukně, ani vodorovné pruhy.
    18. srpna 2014 | 06:00

    Zůstat i po čtyřicítce moderní a mladistvá neznamená nosit stejné oblečení jako ve dvaceti. Rozhodně však existují módní kousky úměrné vašemu věku, ve kterých budete vypadat božsky a moderně. My vám přinášíme vám seznam oblečení, kterému byste podle amerického módního guru Tima Gunna měla dát už provždy sbohem!

  • Vodorovné pruhy

     

    Podle amerického módního guru Tima Gunna je jedním z největších prohřešků žen po čtyřicítce nošení vodorovných pruhů. Ty všeobecně rozšiřují postavu a přidávají tak ženám kilogramy navíc. Úplně největším nepřítelem jsou široké vodorovné pruhy, ty dokážou napáchat nejvíc škody na ženské postavě. Pokud jsou proužky vaším oblíbeným vzorem, nezoufejte. Ženám po čtyřicítce perfektně padnou módní kousky se svislými pruhy, které vám navíc zdokonalí celou siluetu!

    Asos.com, cca 400 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Kalhoty se záhyby

     

    V určitém věku by se ženy měly rozloučit také s plisovanými kalhotami a sukněmi, které zbytečně přidávají na objemu v rizikových partiích. Po čtyřicítce se doporučuje nosit hladké a jednoduché linie, které prospívají postavě. Pokud máte štíhlé nožky, vsaďte na slim kalhoty, které sluší ženám v každém věku. 

    Zara, 1999 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Capri kalhoty

     

    Pokud je vám přes čtyřicet, midi délka nemá podle odborníků ve vašem šatníku co dělat. Jedinou výjimkou jsou sukně ke kolenům, které vám budou maximálně slušet. Naopak opravdu nelichotivě vypadají capri kalhoty, které podle módního diktátu sluší pouze mladým dívkám a ženám s dlouhýma nohama. 

    Mango, 199 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Džínová bunda

     

    Džíny jako takové sluší ženám každé věkové kategorie. Módní odborníci však doporučují, aby se ženy po čtyřicítce vzdaly nošení upnuté džínové bundičky, která v tomto věku nepůsobí důstojně. Vyměňte ji třeba za kožený křivák, který je stejně trendy. 

    TopShop, cca 1200 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Minisukně a šortky

     

    Správná délka sukně pro ženu po čtyřicítce je bezesporu ke kolenům. Krátké šortky by podle módních odborníků neměly nosit vůbec. Řeč je samozřejmě o oblečení do zaměstnání či na vycházku po městě, na pláži nebo na chalupě si můžete kraťasů užít dosyta. 

    HM, 599 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Zkrácené topy

     

    Máte i po čtyřicítce perfektní postavu, kterou by vám kdejaká dvacítka mohla závidět? I v takovém případě si rozhodně nepořizujte žhavý trend dnešní doby, zkrácený top odhalující bříško. Tento módní výstřelek přenechejte mladým. Sexy průsvitné topy jsou však dovoleny!

    Zkrácený krajkový top, Zara, 899 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Roztrhané džíny

     

    Nezáleží na tom, jestli jste viděla roztrhané džíny v módním magazínu, pro ženy po čtyřicítce se zkrátka nehodí. Vsaďte raději na klasické džíny, ve kterých budete vypadat mnohem lépe.

    New Yorker, info o ceně v obchodě.
    Autor: archiv firem
  • Topy a šaty bez ramínek

     

    Pokud máte v šatníku hladký top bez ramínek, raději se ho zbavte. Jednak se pod něj nemá nosit podprsenka, kterou byste rozhodně na veřejnosti nosit měla a za druhé prsa nevzhledně deformuje. Módní odborníci ženám po čtyřicítce nedoporučují nosit ani jiné topy či šaty bez ramínek. Žena po čtyřicítce by měla mít do společnosti ramena a paže, alespoň trochu zakrytá.

    Asos.com, cca 200 Kč.
    Autor: archiv firem

Autor: red
Klíčová slova:  móda, trendy, oblečení, čtyřicet, žena, věk
Diskuse ke článku
.