Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Laffita vybral pro Maxovou přes půl milionu korun!

24. září 2010 | 11:56

Návrhář Osmany Laffita se tentokrát na své módní přehlídce smál, na minulé se rozplakal kvůli tragické smrti svého bratra. Přehlídka na jaro a léto 2010 se nesla v duchu barev a výtěžek z akce putuje na nadaci Terezy Maxové. Ta také byla hlavní hvězdou večera spolu s modelkami Kateřinou Průšovou, Dianou Kobzanovou, Eliškou Bučkovou a modelem Josefem Karasem.

"Příští jaro a léto budou módě dominovat pestré barvy, především odstíny růžové a fialové. Z materiálů bude hlavním hitem tyl," řekl návrhář kubánského původu Osmany Laffita, který ve čtvrtek večer za zvuků latinskoamerické hudby i klasického vídeňského valčíku představil v brněnské galerii Wanieck svou kolekci na jaro a léto 2011.

Výtěžek akce ve výši 710.000 Kč rozdělí Nadace Terezy Maxové, která přehlídku spolupořádala, neziskovým organizacím, dětským domovům, kojeneckým ústavům a pěstounským rodinám z Jihomoravského kraje.

Z přehlídky se vybralo 710 tisíc korun na nadaci Terezy Maxové.
Autor: ČTK

"Léto je život. Hlavním poselstvím je, že se nesmíte bát barev," uvedl Laffita. Podle něj se třeba růžové a fialové nemají bát ani muži. Jeho modelové proto k džínám, ale i obleku na molo vyšli v semišových botách v růžové a fialové. Výjimkou nebyla ani fialová košile.

Hlavní inspirací Laffity pro příští sezonu byla podle jeho slov radost. "Na minulé přehlídce jsem plakal, protože zemřel bratr, teď jsem dal do své kolekce radost. Modelky a modelové se usmívali," uvedl Laffita.

Kateřina byla ozdobená šperky a korunkou.
Autor: Michal Budík

Pozornost zcela zaplněného sálu galerie přilákaly třeba modely plesových šatů navržené v kombinaci různých materiálů včetně tylu, sametu nebo saténu. Modelky - mimo jiné finalistky soutěže krásy Česká miss nebo Tereza Maxová - zdobily výrazné doplňky - náušnice i náramky.

Exoticky a výjimečně působila například modelka tmavé pleti ve výrazné žluto zelené róbě a širokou tylovou sukní. Vše prolínajícím motivem přehlídky byly i volány a drobné květinové motivy. Častým motivem byly také flitry.

Žluto zelené šaty s výraznou tylovou sukní na sobě měla exotická modelka s tmavou pletí.
Autor: ČTK

Návrhář jen zalitoval, že v Česku se při návštěvách divadel a koncertů ustupuje od slavnostních šatů a přechází se "na džíny". Návrhář by si podle svých slov přál, aby se v Česku "plesalo" i na jaře a v létě a užily se výraznější barevné modely.

Vedle pestrobarevných modelů a výrazných večerních šatů Laffita představil i několik modelů střízlivých dlouhých černých šatů ozdobených pouze krajkou nebo černobílých kostýmkových modelů se sukní na tělo. Během večera vystoupil například hudebník David Koller za doprovodu skupiny Kollerband a nadané děti z dětských domovů.

Autor: gam, ČTK, kamp