Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vysoké podpatky pozornost mužů nepřitáhnou

Pro Victorii Beckham, jejíž posedlost vysokými podpatky je známá, budou asi výsledky provedeného výzkumu zklamáním.
22. září 2010 | 16:55

Nedávný výzkum prokázal, že pokud se denně trápíte v sexy lodičkách s podpatky deset a více centimetrů vysokými, abyste upoutala pozornost opačného pohlaví, trpíte zbytečně.

Utrácíme za ně nehorázné sumy. Při jejich nošení si ničíme zdraví. Bortí se nám klenba, deformuje páteř. Boty na „jehlách“ mají ale i své klady. Dokáží nám zvednout sebevědomí. Opticky prodlouží nohy, zeštíhlí postavu. Prsa se zdají být větší, chůze ladnější. Jsou neuvěřitelně sexy. A především, mužům se líbí. Pokud je ovšem vidí. V každodenním shonu na ulici však vaši snahu neocení.

„Sbalíte“ ho i v balerínkách

Odborníky z Northumbria University zajímalo, zda žena obutá v lodičkách na podpatku vysílá nějaké zvláštní signály. Zkoumali reakce mužů při pohledu na záběry atraktivních žen, z nichž některé byly obuté do střevíčků na vysokých podpatcích, jiné zase měly boty s úplně plochou podrážkou. Testované osoby však neviděli jejich chodidla. Výsledek prokázal, že nikdo z nich nepoznal, která z žen je v čem obutá.

"Muži, pokud nevidí ženě na nohy, nejsou v davu vůbec schopni při chůzi rozeznat, která žena podpatky má a která nikoli," řekl evoluční psycholog doktor Neave. „Pohyby těla sice hrají zásadní roli při výběru partnera, vysílají totiž signály o osobnosti, věku, zdravotním stavu i hormonální produkci, přirozeně se však projeví například při tanci.“

Muže svých snů tak venku můžete „ulovit“ i v obyčejných plátěnkách.

Autor: lena, mivrk