Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jak ochránit vlasy před poškozením od sluníčka? Jděte na to s pomocí pěti zásad

  • Dodržování těchto zásad vám pomůže vlasy ochránit před poškozením
    30. července 2023 | 06:00

    Na dovolené dostávají naše vlasy pořádně zabrat. Zejména celodenní sluneční svit v kombinaci se slaným mořem může na našich vlasech zanechat stopy v podobě roztřepených konečků a horší kvality kadeří. Jak spolehlivě zkrotit nepoddajné vlasy a jak je nejlépe ochránit na dovolené?

  • Nezapomínejte na klobouk

    Abyste zvládla ochránit vlasy před přímým slunečním zářením, nezapomeňte si s sebou na výlet nebo dovolenou přibalit pokrývku hlavy. Je jedno, jestli si zvolíte kšiltovku nebo elegantní klobouk. Tak či tak vlasy raději dobře schovejte. Ochráníte tím nejen barvené vlasy před vyblednutím barvy nebo melíru, ale také svou pokožku hlavy. Pěšinka mezi vlasy je ke spálení náchylnější. Na pokožce hlavy se obvykle maže opalovacími krémy jenom málokdo. Klobouk nebo kšiltovka jsou tak nejjednodušším a nejspolehlivějším řešením.

    VIDEO: Jaké jsou vlasové trendy roku 2023? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    7 největších vlasových trendů roku 2023 • VIDEO: Videohub

  • Nikdy nechoďte spát s mokrými vlasy

    Zejména během léta, kdy je většina z nás častěji ve vodě, myslete na důležité pravidlo, jež varuje před spaním s mokrými vlasy. Samozřejmě není dobré nechávat ve vlasech stopy písku nebo soli po koupání z moře, proto je potřeba si je pravidelně každý den na dovolené umýt. Jestliže si ovšem myjete vlasy zpravidla až večer před spaním, nechte je nejprve přirozeně uschnout, než půjdete na kutě. Pokud jste zrovna hodně unavená, vlasy raději vyfoukejte. Všechno je lepší než tření mokrých kadeří o polštář, při kterém dochází k narušení a poškození vlasové struktury.

  • Používejte sprej na vlasy s UV ochranou

    Ne všichni vědí o malém zázraku – nebo chcete-li pokroku – dnešní doby, který je už dávno k dostání v drogerii. Řeč je o spreji na vlasy s UV ochranou. Ten dokáže vlasy chránit před slunečním zářením a většinou vydrží působit celý den. Při koupání aplikaci pro jistotu opakujte. Dalším příjemným bonusem spreje na vlasy s UV ochranou jsou výživa a hydratace, které namáhaným vlasům přípravek poskytuje. Na trhu jsou dostupné i takové kosmetické produkty, které navíc ochrání barvu na vlasech před vyblednutím.

  • Řešte to, co jíte, s ohledem na vlasy

    Aby vaše vlasy zůstaly zdravé a silné i o dovolené, nezapomínejte ani na svůj jídelníček. Snažte se ho nešidit nezdravými polotovary a raději se místo toho zaměřte na kvalitní potraviny, které vašim vlasům dodají dostatek potřebných minerálů a živin. Ideálně na takové, které obsahují keratin, kolagen, vitaminy C, A, E i omega-3 mastné kyseliny. Nepohrdněte ani jídlem bohatým na antioxidanty a zinek. Do kategorie zdravých pokrmů patří například vejce, citrusové plody, borůvky, ústřice, zelená listová zelenina nebo ořechy, losos, čočka či kvalitní bílý jogurt. Myslete na to, že je vaše prázdninová strava dobrým základem pro to, aby vaše vlasy zůstaly zářivé a zdravé.

  • Pozor na účes

    V létě si dávejte obzvlášť dobrý pozor na styl a typ účesů. Myslete na to, že by vaše kadeře neměly být příliš svázané a sepnuté. Záleží také na druhu a materiálu gumičky. Vybírejte spíše z příjemnějších a volnějších materiálů, jako jsou satén nebo bavlna. V opačném případě vám hrozí lámání a zhoršená kvalita vlasů.

    Velký výběr vlasové kosmetiky za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.