Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vydejte se do Dubaje na michelinské hody

10. června 2023 | 10:24

Dubaj je známá svým krásným počasím, plážemi a luxusními obchody. Nabízí toho ale mnohem víc. Jste-li gurmáni, tak vás nadchne svou hvězdami oceněnou gastronomií. Nejnovější vydání Michelin Guide Dubai 2023 přináší tři nové restaurace s jednou hvězdičkou a jednu restauraci s dvěma hvězdičkami, které stojí za to objevit. Které to jsou?

Společnost Michelin v dubajském hotelu Atlantis The Royal představila svůj nejnovější výběr dubajských restaurací v průvodci Michelin Guide Dubai 2023. Výběr byl pečlivě sestaven anonymními michelinskými inspektory, kteří se letos zaměřili na 90 restaurací s 23 různými typy kuchyní. „O kulinářském potenciálu Dubaje jsme nikdy neměli ani nejmenší pochybnost a v letošním roce tato úžasná destinace svoje gastronomické kvality potvrdila,“ prohlásil Gwendal Poullennec, mezinárodní ředitel pro průvodce Michelin.

Shrnutí průvodce Michelin Guide Dubai 2023

3 restaurace získaly dvě michelinské hvězdy

11 restaurací získalo jednu michelinskou hvězdu

3 restaurace hodnoceny zelenou hvězdou

17 restaurací v kategorii Bib Gourmand

59 restaurací v kategorii Volba společnosti Michelin

Celkově druhé vydání průvodce Michelin Guide Dubai nově ohodnotilo tři restaurace jednou hvězdičkou, jednu restauraci dvěma hvězdičkami a celkem 17 podniků získalo hodnocení Bib Gourmand. „Zažít unikátní energii Dubaje chce každý, ať se jedná o zahraniční návštěvníky, obchodníky na cestách nebo místní labužníky. Dubaj nabízí širokou škálu nejrůznějších gastronomických konceptů, od peruánské kuchyně přes arabskou, moderní francouzskou, tradiční britskou až po moderní japonskou, takže se zde jako doma může cítit opravdu každý. Gastronomický růst Dubaje v mezinárodním měřítku nás nesmírně těší,“ dodal Poullennec. Všechny podniky, kterým Michelinův průvodce pro rok 2022 udělil jednu hvězdičku, si svoje hodnocení udržely i v letošním roce.

Průvodce Michelin Guide
Autor: visitdubai.com

Z jedné hvězdy jsou letos dvě

Dvě hvězdičky se třpytí nad restaurací Trèsind Studio, která navazuje na svůj loňský úspěch, kdy si připsala svou první hvězdičku. Jejich originální, precizní a ohromující pokrmy přinášejí nezapomenutelné gastronomické zážitky, a to s oprávněním dvou michelinských hvězdiček.

Trèsind Studio
Autor: visitdubai.com

Oba podniky, které dvouhvězdičkové hodnocení obdržely v roce 2022, tedy Il Ristorante – Niko Romito a STAY by Yannick Alléno, si svoje hodnocení v letošním roce udržely.

Po jedné hvězdičce mají nově tři restaurace

Tři další restaurace se mohou pyšnit nově získanou jednou hvězdičkou. Restaurace avatāra s talentovaným šéfkuchařem Rahulem Ranou a jeho týmem posouvá vegetariánskou kuchyni na novou úroveň. Jejich jedinečné pokrmy kombinují exkluzivní chutě a textury, které vytvářejí svrchovanou indickou kuchyni, jež inspektory naprosto uchvátila.

avatāra
Autor: visitdubai.com

Restaurant Dinner by Heston Blumenthal, sídlící v prvním patře hotelu Atlantis The Royal, nabízí hostům nejen skvělou gastronomii, ale i jedinečný pohled přímo do kuchyně. Sesterský podnik původní restaurace v Londýně přináší britské pokrmy napříč staletími a získává také jednu hvězdičku v letošním vydání Michelinova průvodce.

Dinner by Heston Blumenthal
Autor: visitdubai.com

Šéfkuchař Soleman Haddad loni získal ocenění MICHELIN Young Chef Award 2022, letos navíc jeho restaurace Moonrise potvrdila svůj potenciál a obdržela svoji první michelinskou hvězdičku. Jedno jídlo zde tvoří deset chodů, z nichž každý má svůj vlastní příběh a blízkovýchodní ingredience zpracovává s využitím japonských kuchařských technik.

moonrise
Autor: visitdubai.com

Autor: Aneta Mrazilová