Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 sexy pánských parfémů, které nezklamou. Pořiďte mu voňavý dárek k Valentýnu

  • Parfémy jsou ideálním dárkem pro každou příležitost. Vyberte takový, který vaši lásku příjemně překvapí a navodí náladu, díky níž bude vaše oslava žhavější.
    9. února 2023 | 06:00

    Muž by měl být chytrý, vtipný, okouzlující, a především by měl krásně vonět. Jeho povahové vlastnosti bohužel neovlivníme, to poslední si ale naštěstí můžeme pojistit tím, že svému partnerovi nebo manželovi koupíme parfém, který nám voní a vzrušuje nás. A protože je za dveřmi Valentýn, připravily jsme pro vás seznam těch nejlepších pánských vůní, které zaručeně nezklamou. Zabalte mu jednu z nich!

    Valentýn je v Česku stále populárnější, rok od roku ho slaví více lidí. Aktuálně se na svátek zamilovaných, který každoročně připadá na 14. února, vzájemně obdarovávají asi dvě třetiny párů. A nejčastějším dárkem bývá právě parfém. Důvod je jasný – vůně dokážou vyvolat smyslnost, podtrhnout lidskou krásu, zvýraznit osobnost a hlavně každého potěší. Důležité je ale vybrat takovou, která bude vonět nejen vám, ale i obdarovanému. Nenápadně proto zjistěte, zda dává přednost spíše citrusovým a svěžím toaletním vodám nebo orientálním kořeněným a sladce vonícím parfémům.

    Hledáte inspiraci na dárek k Valentýnu? Tipy na dárky za ty nejlepší ceny najdete ZDE >>

  • 1. Christian Dior Sauvage

    Silná, mužná vůně s výraznými dřevitými podtóny a orientálními akcenty je určená pro moderního muže, který přesně ví, co chce, nemá limity a nebojí se být sám sebou. Její tváří je herec Johnny Depp. Vonnou kompozici stvořil francouzský parfumér Francois Demachy. Inspiraci čerpal z magického soumraku nad pouští, kde si chlad noci tajemně pohrává s horkým pouštním vzduchem. V tu chvíli se uvolňují nejrůznější esence, které se vryjí do paměti a zanechají nesmazatelný vjem. A právě tyto vůně, atmosféru a emoce vám Francois Demachy zprostředkuje jedinečným parfémem, jakým Christian Dior Sauvage bezesporu je. Nejprve vás ovane smyslný bergamot. Poté se rozvoní aroma levandule, anýzu, muškátového oříšku a sečuánského pepře. Pak dostane prostor základ parfému tvořený příjemně sladkou vanilkou a působivým ambroxanem. 

    Hlava: bergamot, mandarinka
    Srdce: santalové dřevo
    Základ: fazole tonka, vanilka

  • 2. Parfémovaná voda Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo

    Vodní, aromatická, dřevitá a kořeněná kompozice, za níž stojí, stejně jako za originálem, Alberto Morillas. Oproti původní verzi je ale tato vzdušnější, hlubší a má symbolizovat propojení mořských vln s černými kameny. Parfémovaná voda Acqua di Gio Profumo je plná podmanivých tónů, které osloví moderního muže – silného dobrodruha milujícího svobodu a překonávání překážek. Vychází z divoké přírody, ale je sestavena v soudobém stylu. Skvělé je, že je možné ho používat od jara do zimy, přes den i večer. V závislosti na počasí či náladě nositele povzbudí pokaždé jiná z jeho mnoha vrstev. Tato vůně v sobě propojuje vybrané dřevité, kořeněné, vodní a květinové tóny. Zpočátku vás uchvátí svěží vůně moře a bergamotu. V srdci se snoubí vonné výtažky z rozmarýnu, pelargónie a šalvěje. Kompozici uzavírá intenzivní vůně kadidla a pačuli. 

    Hlava: bergamot, mořské tóny
    Srdce: šalvěj, rozmarýn, geranium
    Základ: pačuli, kadidlo

  • 3. Asombroso by Osmany Laffita parfémovaná voda

    Mužná, okouzlující a rafinovaná vůně pro náročné muže, kteří jsou si vědomi své jedinečnosti. Působivá směs hřejivého bergamotu a mandarinky, decentně zvýrazněná sečuánským pepřem, otevírá cestu k srdci parfému, které tepe v rytmu tria omamné elegantní levandule, svěží a čisté geránie a svůdného jasmínu. Jedinečný zážitek z koncertu podtrhuje jemně dřevitá vůně vetyveru, se sametovým akcentem ambry a zemité pačuli. Harmonické spojení romantických tónů s mužnou smyslností vyvolá v každé ženě pocit bezpečí. V každém muži posílí jistotu a vnímavost. Bude mu skvělým společníkem v jakémkoliv ročním období, kdy chce zdůraznit své charisma a dát vyniknout svému osobnímu kouzlu.

    Hlava: bergamot, mandarinka, pepř
    Srdce: levandule, geránie, jasmín
    Základ: ambra, pačule, vetyver

  • 4. Versace Eros Flame parfémovaná voda

    Aromatická dřevitá vůně plná kontrastů je vyvinuta pro silného, sebevědomého a vášnivého muže, který důvěřuje svým emocím. Kolem svého nositele vytvoří auru smyslnosti a vášně, je totiž inspirována řeckým bohem Erosem. Parfémovaná voda Versace Eros Flame zcela zasáhne vaše srdce a předá vám poselství o důstojnosti lásky i síle ukrývající se v rozmanitosti. Kompozice vůně Versace Eros Flame se vyznačuje silnými kontrasty. Úvod patří obzvláště temperamentním tónům šťavnatého italského ovoce, jako je citron, mandarinka nebo hořký pomeranč. Ty následně zahřejí akordy madagaskarského černého pepře a aromatického rozmarýnu doplněné o geránium, růži a pepřové dřevo. Základ parfémované vody tvoří vzácné tóny texaského cedru či haitského vetiveru, ale i dubový mech, pačuli, santalové dřevo či tonka boby, které se dokonale prolínají se sladkou vanilkou.

    Hlava: italské citrusy, černý pepř, rozmarýn
    Srdce: pepřové dřevo, muškát, růže
    Základ: vanilka, fazolky tonka, vetiver, mech, santal

  • 5. Christian Dior Fahrenheit toaletní voda

    Vůně plná kontrastů je určena pro muže, který je silný, ale něžný zároveň. Pro muže, jenž neskrývá svou jemnou stránku, ale zároveň dává na odiv svou mužnost. Stejně kontrastní jsou i jednotlivé složky vůně, které však společně vytvářejí dokonalou harmonii. Svěží úvodní citrusové tóny jsou doplněny muškátovým oříškem, aromatickým heřmánkem, neodolatelnou vůní levandule a tóny hlohu a cedru. Srdce je zaplněné květinovými a dřevitými tóny, které se spojují s akordy v základu. Pačuli, mužná vůně kůže, vetiver, tonka, prosluněný jantar i smyslné pižmo ukončují symfonii vůní. Kontrastní je i výrazný černo-červený flakon: černá znamená noční moře a nebe, červená oheň – žár, zapadající slunce.

    Hlava: citron, cedr, levandule, bergamot, květ muškátovníku pravého, hloh, heřmánek, mandarinka
    Srdce: cedr, muškátový oříšek, santalové dřevo, konvalinka, jasmín, zimolez, karafiát, list fialky
    Základ: pačuli, ambra, vetiver, fazole tonka, pižmo, kůže

  • 6. Paco Rabanne 1 Million toaletní voda

    Nezaměnitelná toaletní voda v sobě skrývá spojení dávky luxusu, harmonie a aktivního životního stylu. Tato charismatická vůně je jako stvořená pro úspěšného a ctižádostivého muže, který přesně ví, co od života žádá, a směřuje k naplnění svého cíle. Jako první vstupují do hry tóny šťavnaté mandarinky a svěží máty. Následně vaše smysly omámí hřejivá skořice a květinové akordy podmanivé růže. K dokonalému smyslovému zážitku vás dovede základ vůně v podobě smyslné ambry a mužné kůže. Tato toaletní voda je vhodná pro každodenní nošení. 

    Hlava: grapefruit, máta, červená mandarinka
    Srdce: skořice, růže, akord koření
    Základ: ambra, kůže, dřevité tóny, indické pačuli

  • 7. Angry Beards Jack Saloon parfém

    Aromatický parfém pro chlapy, co chtěj od života víc a nespokojí se s prostým míň, pocházející z české dílny tvůrců legendárního lubrikantu na kule. Intenzivní parfém s ikonickou elegantní vůní Jack Saloon má dvojnásobný podíl vonných látek. Orientální vůně kombinující svěží byliny, ovoce, mátu peprnou, levanduli, vanilku, vzácný dřeva a prvotřídní pižmo, která vydrží celý den i celou noc. Díky technologii Odor Control chrání před nežádoucí pachy v průběhu celého dne. 

    Hlava: pelyněk, pomeranč, máta
    Srdce: levandule, pelargónie, pomerančový květ, fialka, růže
    Základ: pižmo, vanilka, santalové dřevo, kumarin

  • 8. Yves Saint Laurent Y parfémovaná voda

    Odvážná, svěží, svůdná – parfémovaná voda Yves Saint Laurent Y přináší novou definici maskulinity. Je silnější a intenzivnější verzí stejnojmenné toaletní vody z roku 2017 a nyní otevírá novou kapitolu příběhu muže generace Y. Je vhodná pro denní i večerní nošení. Nejprve pocítíte příval ostré svěžesti, již zajišťuje kombinace bergamotu a zázvoru. Ta kontrastuje se šťavnatostí jablka, kterou ještě doplňují aldehydy a elemi. Srdce si vás podmaní tóny šalvěje a jalovce, které společně s levandulí zaručují vůni výraznou mužnost. To vše umocněno absolutem z geránia. Smyslný základ vonné kompozice snoubí akordy vetiveru, ambrového dřeva, kadidla a tonka fazolí.

    Hlava: bergamot, jablko, zázvor, elemi, aldehydy
    Srdce: jalovec, šalvěj, levandule, geránium
    Základ: vetiver, olibanum, tonka fazole, ambrové dřevo

  • 9. Bvlgari Aqva Pour Homme toaletní voda

    Aromatická, svěží, dřevitá vůně pro aktivního a vášnivého muže skvěle podpoří noblesu a mužnost svého nositele. Síla a krása moře, kterou ztělesňuje toaletní voda pro muže Bvlgari AQVA Pour Homme, se skrývá v jedinečném kulatém flakonu. Jeho modrozelená barva zachycuje světlo a odráží jej stejně jako mořská hlubina. Po nanesení vůně nejprve ucítíte povzbudivé citrusové tóny mandarinky a pomerančových květů. Poté se ve vůni rozvinou čisté vodní akordy svatolíny a mořské trávy. Hřejivost a mužnost vůni dodává ambra, která se rozvíjí jako poslední. Hodí se pro jarní a letní měsíc.

    Hlava: pomeranč, petitgrain, mandarinko-pomerančové aroma
    Srdce: levandule, mořská řasa, květ bavlníku
    Základ: pačuli, ambra, šalvěj muškátová, virginské cedrové dřevo, dřevité tóny

  • 10. Armani Acqua di Giò Profumo parfémovaná voda

    Aromatická vůně s vodními prvky pro odvážné muže toužící po dobrodružství, která se hodí na denní i noční nošení. Jaké to je, když se spojí drsné vulkanické horniny se slanou vodou z hlubin oceánu, dá pocítit parfémovaná voda pro muže Armani Acqua di Giò Profumo. Tato sofistikovaná a silně maskulinní vůně vás přenese na středomořské pobřeží, kde se rozbouřené moře setkává s tvrdou skálou a zahalí vaše tělo do intenzivní minerální svěžesti. Po přivonění ucítíte prvotní tóny svěžího nasládlého bergamotu a mořských akordů, díky kterém se budete cítit výjimečně mužně. K omamnému startu se následně připojí dvě byliny – rozmarýn a šalvěj. Intenzivní zážitek finálně dotvoří výrazná kombinace pačuli a kadidla v základu vůně, které ucítíte jako poslední a nejdéle ze všech.

    Hlava: bergamot, mořské tóny
    Srdce: rozmarýn, šalvěj
    Základ: pačuli, kadidlo

Diskuse ke článku
.