Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Konec chloupků na obličeji! 6 způsobů, jak zabránit jejich růstu

  • 6 způsobů, jak přirozeně zabránit růstu chloupků na obličeji
    24. ledna 2022 | 06:00

    Mít trochu chloupků na obličeji je běžné a normální. Když se z nenápadných vousků ale stanou tmavé, hrubé vousy, budete z toho velmi nervózní. Tento nepříjemný stav je často způsoben hormonální nerovnováhou. Přestože depilace voskem a laserová epilace mohou pomoct zbavit se těchto nechtěných chloupků, existují i některé méně invazivní metody, které omezí růst chlupů na minimum. 

  • Síla mátového čaje

    Autor: iStock.com

    Vedle toho, že mátový čaj skvěle voní a chutná, působí také na naše nervy, a dokáže dokonce snížit množství mužských hormonů proudících v ženském těle. Vzhledem k tomu, že mužské hormony jsou zodpovědné právě za nežádoucí tmavé chloupky na obličeji, snížení této hormonální hladiny je žádoucí. Studie prokázaly, že pití pouhých dvou šálků mátového čaje denně může tyto vady na kráse vyřešit.

  • Esenciální oleje

    Autor: iStock.com

    Esenciální oleje se v péči o pleť a krásu používají už několik desítek let. Některé z nich mohou být účinné i v boji proti nežádoucím chloupkům na obličeji. Lokální aplikace zejména levandulových a tea tree olejů prokazatelně snižují množství nadměrného ochlupení. 

  • Omezení trans tuků

    Autor: iStock.com

    Čokoládové koblihy z vaší nejbližší pekárny vám sice mohou zvednout náladu, a pomoct tak krátkodobě odbourat stres, je ale téměř jasné, že obsahují trans tuky – stejně jako většina konvenčně pečených potravin. Trans tuky jsou formou nenasycených tuků, které nemají pro naše zdraví žádný přínos. Vedle toho, že zvyšují hladinu cholesterolu, a zvyšují tak riziko srdečních onemocnění, mohou přispívat k růstu chloupků na obličeji i jinde po těle. Za jejich vyřazení z jídelníčku se vám vaše tělo brzy zaručeně odvděčí.

  • Cvičit, cvičit, cvičit

    Autor: iStock.com

    Zůstat aktivní je jedna z nejlepších věcí, které můžete pro svou celkovou pohodu udělat. Zkuste cvičení věnovat 30 minut denně a uvidíte výsledky nejen na váze. Nadváha totiž přispívá k nadměrnému růstu chloupků na obličeji a ztráta pouhých 5 % tělesné hmotnosti může tento problém vyřešit. Raději se ale vyhněte vysoce intenzivním tréninkům, jako je vzpírání. Lepší je začít zlehka. 

  • Akupunktura

    Autor: iStock.com

    Akupunktura je skvělý způsob relaxace a zmírnění stresu. Vedle toho, že se budete cítit svěží, může vám pomoct i ke snížení růstu vousků na obličeji. Studie prokázaly, že akupunktura dokáže snížit hladinu mužského hormonu, s čímž souvisí i množství černých chloupků na dámské tváři. 

  • Dostatečný příjem tekutin

    Autor: iStock.com

    Mít hydratovaný organismus je naprosto zásadní pro vaše zdraví a krásu. Pití dostatečného množství vody posiluje metabolismus, pomáhá pleti zůstat déle mladší a nabízí mnoho dalších zdravotních výhod, a to včetně prevence nadměrného růstu chloupků na obličeji. Šest až osm sklenic vlažné vody denně může pomoct odhodit pinzetu jednou provždy.

    Kosmetiku pro všechny typy pleti vybírejte za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Diskuse ke článku
.