Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rady kadeřníka: Jak šikovně zamaskovat odrosty bez barvení?

Video se připravuje ...
Jak zamaskovat odrosty
VIDEO: Vlastní
17. listopadu 2020 | 06:00

Ještě to nejspíš nějakou chvíli potrvá, než se otevřou všechna kadeřnictví, a vaše vlasy tak dostanou novou šťávu. Lámete si hlavu s tím, jak zamaskovat odrosty? S šikovnými účesy vám poradí Aneta Krejžíková ze salonu Toni & Guy v Praze v Soukenické. 

Pokud si barvíte vlasy, tak po čtyřech až šesti týdnech už nevypadají tak, jak by měly, a je potřeba zajít ke kadeřníkovi. To nám však momentální situace nedovoluje a vypadá to, že si na svého kadeřníka budeme muset ještě chvilku počkat.  

Lámete si hlavu, jak zamaskovat vzniklé odrosty? Na domácí barvení raději zapomeňte. Svým vlasům byste mohla spíše uškodit a následná oprava by vás vyšla na pěkný balík. Raději vsaďte na účesy, které dokážou odrosty chytře a slušivě zamaskovat. "Tipů na zamaskování odrostů je hned několik. Vytvořit si můžete třeba jednoduchý culík, použít lze čelenku nebo jakýkoli šátek. Samozřejmě existují i produkty právě pro maskování odrostů," říká Karel Novák, stylista Toni & Guy – Praha Soukenická.

Stejně tak se nepouštějte do domácího stříhání. Tu chvilku už vydržíte a při sezení na gauči stejně moc reprezentativně vypadat nemusíte. "Na internetu se dá sehnat spousta nápadů, triků a tutoriálů, jak si ostříhat konečky vlasů. Od zapletení copu přes uvázání culíku nebo přehození vlasů dopředu po ustřižení konců. Možná to vypadá dobře na videu a samozřejmě pro stav našich peněženek je to skvělé, ale věřte, že vlasy potom nebudou vypadat jako od kadeřníka, jak hlásá titulek článku. Už několikrát jsem pod rukama měl takové skvělé nápady. Oprava je většinou na několik návštěv a počáteční ušetření odpadá. Myslím si, že každý z nás by měl vydržet se neostříhat," dodává Karel Novák.

Raději tedy ještě nějakou chvilku vydržte. Místo u svého kadeřníka si ale zamluvte co nejdříve. Po otevření všech kadeřnictví totiž bude velký nápor a může se stát, že na vás přijde řada až za několik měsíců. Na to, jak šikovně zamaskovat odrosty, se podívejte ve videu.

Autor: Aneta Valešová