Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trendy líčení, které milují celebrity: Už jste slyšela o foxy eyes?

Bella Hadid
25. srpna 2020 | 06:00

Nic nedodá vašim očím sexy smyslný look tak jako oční linky. Na kočičí pohled ale na chvilku zapomeňte. Ten totiž nahradil nový žhavý trend, a tím jsou foxy eyes, neboli liščí oči! Vyzkoušíte toto oslnivé líčení, které si oblíbily slavné krásky jako Bella Hadid nebo Kendall Jenner?

 

Průkopnicí foxy eyes líčení je topmodelka Bella Hadid, která je podle vědců nejkrásnější ženou světa. Proč zrovna ona? Rozhodl o tom takzvaný zlatý řez, který určoval ideál krásy již v antice. Řecký vědec a filozof Pythagoras tvrdil, že odhalil tajemství půvabu a že všechno krásné se řídí právě zákonem zlatého řezu. Podle toho pak odvodil vzorec ideálních proporcí obličeje. Jde například o vzdálenost mezi zorničkami nebo poměr vzdáleností očí a rtů k délce a šířce obličeje. Vědci tak mohou určit, kdo je podle této teorie "nejkrásnější". Topmodelka svým prvenstvím tak porazila krásky, jako jsou Beyoncé nebo Taylor Swift.

Pro Bellu Hadid jsou typickým znakem její mandlové oči, které si pomocí líčení můžete vykouzlit i vy! Pokud ovládáte klasické linky, liščí oči pro vás nepředstavují žádný problém. Stejně jako u kočičích očí má tato technika za cíl namalovat co nejčistší ostrou linku. S tím rozdílem, že konec linky se nezvedá, ale lehce se protáhne rovně ke spánkům. Čím delší linka bude, tím dramatičtějšího looku docílíte. Stejně tak se zvýrazní také vnitřní koutek oka, kdy linku protáhnete trochu více k nosu. Tak docílíte efektu mandlového tvaru očí a váš pohled se rázem změní v sexy tajemný. Dejte však pozor, aby linka byla opravdu tenká. Pokud chcete pohled ještě víc zvýraznit, můžete si tmavými stíny vystínovat i spodní linku pod řasami.

Jde to i jinak

K liščímu pohledu si můžete dopomoct také chirurgicky. Jedná se vlastně o pozvednutí obočí, kdy se formují jeho poloha a přirozená linie. Zároveň dojde k lehkému zešikmení očí a otevření horního víčka. Tato metoda se provádí pomocí aplikace kyseliny hyaluronové nebo použitím liftingových nití. V obou případech by se měl zákrok doplnit o botulotoxin, který se postará o to, aby se oblast obočí moc nehýbala. Aplikace trvá okolo půl hodiny a díky použití anestetické masti je bezbolestná. Působení kyseliny hyaluronové vydrží zhruba rok a po aplikaci není potřeba žádné rekonvalescence. Při zavádění liftingových nití může dojít k lehkým otokům, ale i ty po pár dnech zmizí. Nitě vydrží až dva roky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

4am 🍷

Příspěvek sdílený Kendall (@kendalljenner),

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Foxy eyes 🔥 #foxyeyes

Příspěvek sdílený KAINÃ DECANINE (@kainandecanine),

Náš tip: Zajímají vás další novinky ze světa kosmetiky nebo módy? Ráda si čtete příběhy úspěšných žen a story ze života? Hledáte inspiraci pro své cesty po Čechách nebo v zahraničí, nové recepty, kterými překvapíte své blízké, nebo vás zajímají nové trendy v hubnutí? Skvělé a inspirativní čtení najdete v aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy, které seženete na novinových stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Autor: red

Autor: Aneta Valešová