Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jade roller: Jak fungují masážní válečky na obličej?

26. května 2020 | 06:00

Masážní válečky patří mezi žhavé trendy v oblasti péče o pleť. Ještě jste o nich neslyšela a nevíte, jak s nimi zacházet? Pak je nevyšší čas se s nimi seznámit. Brzy pochopíte, proč budou mít ve vaší kosmetické výbavě své čestné místo.

 

Tento specifický kosmetický pomocník se v poslední době těší velké oblibě. Setkat se s ním můžete v kosmetických salonech, ale můžete se jím hýčkat i v pohodlí domova. Jade rollers, neboli masážní válečky na pleť, se nejčastěji vyrábějí ze dvou přírodních kamenů. Tím jedním je nefrit, který je považován za symbol krásy a dlouhověkosti, druhým je růženín, který je kamenem lásky a srdce. 

Trocha historie

Poznatky o tom, jak moc jsou tyto přírodní kameny prospěšné, najdeme v čínské historii, a to již v sedmém století. Jade byl tradičním kamenem krásy, bohatství a moci. Muži nosili broušený nefrit jako symbol svého postavení a bohatství, ženy používaly nefritové hřebeny a ošetřovaly svou kůži kameny, a to masážní technikou pomocí gua sha. Síla těchto kamenů byla využívána v lázních a byla součástí různých procedur. Přírodní kameny byly už od pradávna využívány pro různé rituály – měly dodávat sílu a energii, ale zároveň sloužily k léčbě a ochraně. 

Co jade roller umí?

Možná vám síla léčivých kamenů nic neříká, tyto šikovné masážní válečky svou funkci však rozhodně splňují. S jejich pomocí zbavíte pleť toxinů a otoků, vaše pokožka bude dokonale prokrvená a sjednocená, vyhladíte jemné vrásky, zbavíte se kruhů pod očima a vaše pleť bude nádherně projasněná. Masážní válečky můžete použít také k zapracování krémů, olejů či sér. Aktivní složky totiž díky masáži pronikají do pleti mnohem hlouběji. Navíc práce s nimi je opravdu příjemná.

Jak s ním pracovat?

Každý jade roller se skládá ze dvou kamenů. Větší slouží k masáži čela, tváře, brady, krku a dekoltu, menší si poradí s očním okolím. Před masáží si vždy důkladně vyčistěte obličej. Masážní váleček můžete používat na suchý obličej, ale s jeho pomocí můžete do pleti zapracovat také krém či sérum. Začínejte ve středu obličeje a rolujte směrem k lymfatickým uzlinám. Před použitím můžete roller dát na chvilku do mrazáku – zážitek pak bude o to příjemnější! Pleť masírujte alespoň deset minut denně a po každém použití váleček nezapomeňte důkladně umýt.

Teď možná přijde trochu nepříjemná zpráva: masážní válečky něco stojí. Většinou se ceny pohybují od 500 korun výš. Pokud narazíte na levnější verzi, zbystřete. Většinou se jedná o nabarvené sklo.

Kámen gua sha

Vedle válečku si můžete pořídit také masážní kámen gua sha, který stejně jako jade roller slouží k masáži nebo zapracování kosmetických produktů. Pleť se tře hladkým kamenem a stejně jako u masážního válečku se pokožka prokrví a uvolní. Zároveň tato technika, která spadá pod rituály tradiční čínské medicíny, slibuje, že vás zbaví bolesti hlavy. Dá se použít i k promasírování ramen a zad.

Tipy na jade rollery a kameny gua sha najdete ve fotogalerii:

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová